7 december 2014, door Maartje

Danie & Joris

7 december 2014, door Maartje

Danie & Joris

Barts-Boekje-danie en joris 2 copy
Barts-Boekje-Danie en Joris 3 copy
Barts-Boekje-danie en joris 4
Barts-Boekje-danie en joris 8
Barts-Boekje-Danie en Joris 6
Op maandag (want dat begint zo lekker de week) meekijken met de foto’s van echte bruiloften – het naslagwerk voor iemands echte plakboek. In de categorie smullen en ideeën bietsen mag.
Danie Bles, that rings a bell. En als iemand weet hoe een je een knappe bruiloft in elkaar draait, moet het de familie Bles wel zijn, zo dachten wij. Al werden we pas echt nieuwsgierig toen we hoorden dat een en ander op het eiland Capri was. Willen we ook. Maar zo deden Danie en Joris het:
De twee trouwden eerst in Nederland (want leuk, dat ook, maar het is een gedoe om in het buitenland te trouwen en het in Nederland rechtsgeldig te laten zijn) op 16 juni 2011, in Naarden op precies te zijn. Bij Fitou in Loosdrecht werd vervolgens de huwelijkslunch geserveerd, afgetobt met een rondje over de Amsterdamse grachten. Zonnebril op, broek aan, muziek, drank en een kleine selectie liefste mensen, dat idee.
Ruim twee weken later was De Dag op 2 juli, op het Italiaanse eiland Capri waar eigenlijk alles vooral in het tegen stond van - juist - eten, drinken, lieve mensen en gezelligheid. Een en ander begon bij het Capri Palace hotel waar de huwelijksceremonie voltrokken werd. Daarna lunch bij het fantastische Paolino waarna het gezelschap naar Il Riccio, het restaurant van het Capri Palace Hotel, trok voor een uitgebreid diner en het feest. Het spreekt voor zich dat er een aantal reisjes aan het huwelijk vooraf gingen, naar Capri en Rome vooral - een hele goede reden om in het buitenland te trouwen, mocht je aan voorpret doen (geloof ons, er zijn mensen die er niks om geven). De vrijgezelle werd in Palladium op het Amsterdamse Leidseplein gehouden, for old times sake, en was een trip down memory lane. Waar de club het licht uit deed, zoals dat hoort.
Denk je Danie Bles, denk je kleren. Dus... die jurk? Die werd zelf ontworpen en gemaakt door - volgens Danie en wie zijn wij om daar aan te twijfelen - de twee beste coupeuses van Nederland, Joyce en Ischa (Bastinck en Stuarts wijst een google-zoektochtje uit). Sieradenontwerpster Bibi v.d. Velden (he! Die hebben we eerder gehoord) maakte Danie's accessoires van persoonlijke erfstukken. Zoals de haarspeld in haar de sluier gemaakt van een combinatie van o.a. het horloge dat Danie kreeg van haar moeders tweede, overleden echtgenoot. Die werd versmolten met de ring van haar oma, het avondhorloge van haar overgrootmoeder en een hanger die Danie kreeg van haar overleden ex-vriend. Vinden we mooi. Maar Bibi maakte ook een tasje en een rugketting die aan de jurk vast zit. 's Avonds ging de schaar in de jurk (hallo split); danst namelijk stukken makkelijker.
Of ze nog iets anders zou doen? Nee dus. Helemaal niets (en dat snappen wij). Al lonkte (en lonkt) Frankrijk als locatie evengoed. Dus dikke kans dat het stel binnenkort een post-trouwfuif geeft in Zuid Frankrijk, omdat het kan.
DE Tip? Begin op tijd en doe geen concessies. Volg je hart met alles, inclusief (lees: vooral) de gastenlijst.
Meer Capri tips? Voila
Meer Danie? Voila