Nederland, Zeeland14 mei 2023, door Michel + Renske

De 6 linden in Zeeuws-Vlaanderen: hèt adres om te slapen en zalig te eten

Nederland, Zeeland, 14 mei 2023, door Michel + Renske

De 6 linden in Zeeuws-Vlaanderen: hèt adres om te slapen en zalig te eten

Ja, we zijn nogal eens enthousiast... Maar zelden zijn we zó enthousiast als over Jesse en Eelke die vanuit Amsterdam hun grote droom aan het najagen zijn in Sluis. De 6 Linden heet die droom; een horeca-boerderij vlakbij het Zeeuwse strand. En sinds enkele maanden zijn ook de kamers boven in het prachtige pand open en kun je blijven logeren.

Een B&B plus

Een B&B plus

Inmiddels een aantal jaar geleden kochten Jesse en Eelke de Zeeuwse boerderij – De 6 Linden. De naam kon dus in tact blijven. Wel moest de hele boel flink opgeknapt en verbouwd worden om het naar de zin van Jesse en Eelke te krijgen.
Na een aantal jaren in business (maar ook covid) is het restaurant inmiddels een gevestigde naam in de omgeving. Nergens krijg je zoveel waar voor je geld als bij Jesse en Welke waar elke gang je weer verrast en waar alleen de beste, locale producten worden gebruikt. In het restaurant zijn de taken strak verdeeld: Eelke is gastvrouw en Jesse slaat de scepter in de keuken. Helder. Lekker.
Bij binnenkomst valt meteen op in wat voor een prachtig pand het leuke duo is gaan ondernemen. Hoge muren, weidse opzet, oude materialen, nieuw comfort. Met in het midden een grote oude kachel, knus.

Bij De 6 Linden in Sluis eet je een 4- of 6-gangen menu. Bedenk daarbij dat je boven (waar de kamers zich bevinden) zo je bed in rolt en dus zonder moeite kunt kiezen voor dat 6-gangen menu. Bijpassende wijnen graag.

Er is onderscheid gemaakt tussen suites en kamers, waarbij je (uiteraard) meer luxe krijgt in de suites. Onze favoriet? De Driehoek. Waarom? Een bad met uitzicht, het is namelijk gepositioneerd voor een giga raam waar je zo naar buiten kijkt. Ontspannen met een view dus.

Zeeland op de planning? Doe jezelf een plezier en boek je verblijf bij het nieuwe De 6 Linden.