21 november 2022, door Teun Tielen

De allerleukste dobbelcadeaus voor een gezellige avond dobbelen

21 november 2022, door Teun Tielen

De allerleukste dobbelcadeaus voor een gezellige avond dobbelen

Dobbelen, je haat het of je houdt ervan. Wij behoren tot de tweede categorie. Als we eindigen met de grootste berg cadeaus tenminste. Tuurlijk gaat het om de gezelligheid en het samenzijn, al is niks zo zuur als op het allerlaatste moment van plek moeten wisselen om vervolgens te eindigen met een fles douchegel. Neem dit vooral met een korreltje zout maar you get the point. Mocht die situatie zich dit jaar weer voordoen, dan ligt het in ieder geval niet aan jou. Dit zijn de allerleukste dobbelcadeaus voor een onvergetelijke avond.

 

Iets warms

Iets warms

Het is koud en het wordt alleen nog maar kouder. De oplossing? Iets warms. En nee, dit jaar is dat niet (oké, minder) de verwarming. Lang leve thee (de Warming Vata van Rituals, bijvoorbeeld). En mutsen, sjaals en sokken. Al eerder zetten we een aantal knappe exemplaren voor je op een rijtje. Wil je écht indruk maken ga dan zelf aan de slag met je brei- of haaknaalden.

 

Leesvoer

Leesvoer

Hoewel het heerlijk is om in de zomer met een boekje in de hangmat te luieren gaat er niks boven een goed boek in de winter. De keuze is reuze en niet iedereen heeft dezelfde smaak dus als je het safe wil spelen ga dan voor een boekenbon. Met een tijdschriftenabonnement sla je zelden de plank mis. Bestaat je gezelschap vooral uit niet-lezers dan is een kookboek een aanrader. Zo kan de lucky one zich uitleven in de keuken terwijl jij wél helemaal opgaat in een goed boek.

Iets lekkers

Iets lekkers

‘Iets lekkers’ is breed. Heel breed. Zelfs van je kerstboom kun je iets lekkers maken. Hah, die zag je vast niet aankomen. Lowlander heeft een heus kerstboomkookboek vol vegetarische recepten uitgebracht. Daarnaast komen ze deze winter weer met een I.P.A. gebrouwen met sparrennaalden van oude bomen van vorig jaar. Onder de niet-bierdrinkers doet een lekkere fles (alcoholvrije) bubbels of een reep chocola het ook altijd goed. Toch liever iets dat lekker ruikt in plaats van al dat eten en drinken? Ga dan voor een geurkaars. The Ritual of Hammam variant van Rituals ruikt heerlijk, staat knap en maakt het lekker gezellig.

Money money money

Money money money

Money money money. Geld mag dan wel niet gelukkig maken, het hebben ervan maakt het leven wel een stuk makkelijker. Een good old kraslot of Decemberkalender is niet voor niks een van de meest gewilde cadeaus tijdens het dobbelen. Als je de gelukkige bent, kras dan braaf elke dag één vakje open. Of niet.

Je kunt ook je eigen kraskaarten maken. De prijs zal dan waarschijnlijk geen 250.000 euro zijn, maar een etentje, avondje koken of een keer oppassen is ook een originele en laagdrempelige manier om iemand blij te maken met dit dobbelcadeautje.

Game on

Game on

Hier vind je een hele rits aan spellen. Reuzegezellig, maar als er veel fanatiekelingen meedoen kunnen de spanningen soms hoog oplopen. En laat dat nou net zijn wat je níet wil tijdens de feestdagen. Gelukkig zijn er ook spellen waarbij er geen winnaars en verliezers zijn. De Vertel Eens Winter Quiz bijvoorbeeld. Een kaartspel met allerlei grappige opdrachten en interessante vragen. Als je het ons vraagt dé manier om het jaar door te nemen en vooruit te blikken zonder dat het te cheesy of zoetsappig wordt. In tegendeel, je kunt het zo bont maken als je zelf wilt. Kom maar door met die juicy facts over ome Henk. En over juicy facts gesproken: een vraag-maar-raak spelletje uit het assortiment van Self Studies is dan ook wel een hele goede om even te bekijken. Sommige edities zijn voor de hele fam, andere wil je misschien liever niet op tafel gooien met je preutse tante (of juist wel), maar zijn juist wel weer heel leuk als je met een groep vrienden zit.

 

 

Snacks

Snacks

Yes, snacks! Voordeel is dat je nooit met iets blijft ‘zitten’, want die snacks gaan altijd wel op. Denk aan een kaasfondue pakket voor thuis van de Kaaskamer in Amsterdam of een een snackbox van Sjieke Snacks. Die laatste is een nieuw concept van Marijn van Doorn (restaurant Noble, Den Bosch) en de naam beschrijft precies wat het is: sjieke snacks. Wel happen van sterrenkwaliteit, maar gewoon uit de frituurpan. In zo’n box zitten zes sterwaardige (frituur)snacks, bedacht door vijf Michelin sterrenchefs en gecreëerd door Sjieke Snacks zelf. De snacks veranderen regelmatig, maar er zou zomaar een risolle wagyu en tomasu van Dennis Middeldorp en Peter Linnenbank van Restaurant Sense in kunnen zitten. Of een balleke Vigor met foie gras van Lars Albers van Restaurant Vigor.

Sjieke Snacks bezorgt door heel Nederland.