12 juni 2019, door Maartje

De allerleukste trouwlocaties van Amsterdam

12 juni 2019, door Maartje

De allerleukste trouwlocaties van Amsterdam

Jaaaa Maar natuurlijk willen we allemaal (of althans: veel van ons) wel een lang weekend trouwen op een prachtig mooi eiland, het Toscaanse binnenland, in een kasteel of een of andere zonnige idylle. Heus. Maar stiekem is trouwen in ons eigen mooie Amsterdam (bijna?) net zo leuk. Kun je eventueel nog op de fiets naar huis ook. Of naar je so called staycation adres voor de nacht. Of twee nachten (de eerste voor de kater, de tweede voor de huwelijkse verplichting). Als dat je keuze wordt, trouwen in eigen land en specifiek trouwen in Amsterdam, doe dan je voordeel met onderstaand rijtje trouwplekken in Amsterdam. Graag gedaan.

Buurtboerderij Ons Genoegen, Amsterdam West

Buurtboerderij Ons Genoegen, Amsterdam West

Stiekem zijn we een beetje op Buurtboerderij Ons Genoegen, een sociale horeca-stek opgezet vanuit de Regenbooggroep. Wie over het Westergas (voorheen het Westergasterrein) fietst, door het Westerpark, langs de Woeste Westen en voorbij de pony’s, die komt bij een on-Amsterdams stukje groen in de stad. Beetje alternatief, vooral heel erg voor iedereen. Tent in de voortuin, lampjes in de bomen langs de waterkant en trouwen maar.

IJver, Amsterdam Noord

IJver, Amsterdam Noord

In juli 2019 gaat het ‘bier-cafe’ dat IJver is eigenlijk pas open. Of tenminste… Daar hopen ze op. In elk geval is het terras dan klaar, en kunnen er gerechten van en naar de keuken gedragen worden, dus in principe zijn we dan al best content. Nog leuker wordt het wanneer je nog trouwplannen hebt: de eigenaren van IJver, op het NDSM-plein, aan de voorkant van de giga-evenementenloods (de voormalige Scheepsbouwloods waar nu een vaste kunst collectie te zien is en waar nog meer horeca komen gaat, maar niet een zo groot als IJver), zijn namelijk dól op trouwerijen. Ha! En ze hopen er een fiks aantal te mogen gaan hosten in hun IJver. Wat wij een bon plan vinden: de loods blijft voor een groot deel als dusdanig: een ruige loods, en er is weinig dat een spierwitte trouwjurk (of pak!) beter complimenteert dan dat.

Nog even over IJver: de zaak is opgezet door een stel jonge horeca-ondernemers die in de stad al tijden goed boeren. Reinout, de man achter Bar Baarsch, Café Vrijdag en Weesper, trommelde vrienden en compagnons Sikko, Tim, Arne en chef Herman op. Bij de gemeente pitchten ze hun plannen voor de plek waarna een verbouwperiode van rum 4 jaar volgde. Die nu bijna klaar is. Gaat het zien en doe de mannen een plezier: organiseer er een trouwpartijtje.

Wat wij een bon plan vinden: de loods blijft voor een groot deel als dusdanig: een ruige loods, en er is weinig dat een spierwitte trouwjurk (of pak!) beter complimenteert dan dat.

Klaproos, Amsterdam Noord

Klaproos, Amsterdam Noord

Wellicht, nee, hoogst waarschijnlijk, nemen ze het ons niet in dank af… Pizzeria Klaproos als trouwlocatie bestempelen. Maar het is toch echt wat we als eerste dachten toen we de giga-zaak ontdekten: goh, wat zou je hier een mooi trouwpartijtje kunnen geven… De grote lege rauwe ruimten waar door een oud dakraam het licht prachtig diffuus binnenvalt; wij waren verkocht. Kijk ze eens lief aan, wie weet zien ze het zitten. Lees meer: Pizzeria Klaproos

Hanneke's Boot, Amsterdam Centrum

Hanneke's Boot, Amsterdam Centrum

Hannekes Boot bestond al, liggend naast Hannekes Boom. Maar nu nog leuker, want ze hebben de boel verbouwd. In die boot dan. En we zijn stiekem best onder de indruk. Nog niet met eigen ogen gezien. Wel de kiekjes bekeken en impressed. Eerste wat we dachten: ideaal voor je bruiloft.

Lees meer: Hanneke’s Boot 2.0

Lab 44, Zaandam

Lab 44, Zaandam

Toegegeven: toen we zo’m twee jaar geleden navraag deden, vonden de mensen van Lab 44 in Zaandam het idee van een trouwerij in hun prachtig groen gekleurde grand café vlakbij het water op het Hembrugterrein nog maar een lastig idee. Wat niet resulteerde in een ‘nee’ maar in een prijskaartje waar onze vrienden destijds behoorlijk van schrokken. Tsja.

Inmiddels zijn we twee jaar verder, is het Hembrugterrein nog steeds woest-aantrekkelijk (wist je dat je eer superleuk kunt aanmeren met een boot vanuit Amsterdam? Trouywdag compleet zou je bijna zeggen, nietwaar?) en hebben de eigenaren denk ik wat meer ervaring met feestjes als dusdanig. En anders is er in tha hood vast nog wel wat anders te vinden want Zaandam is natuurlijk booming.

Hortus Botanicus, Amsterdam Centrum

Hortus Botanicus, Amsterdam Centrum

Een van de aller (alleralleraller) mooiste plekken van Amsterdam? De Hortus natuurlijk. Ticket to the tropics maar dan in eigen land / stad. En daar kun je dus gewoon trouwen, is niet eens zo ingewikkeld. Oke, er is wel een catch maar kniesoor die daar op let. Bovendien is er voor elk probleem een oplossen (hint: silent disco). Lees meer: een tropical wedding bij Hortus Botanicus Amsterdam

foto links via pipcatering (die er dus ervaring heeft!)

Hangar, Amsterdam Noord

Hangar, Amsterdam Noord

Ze doen het maar een keer of zeven maximaal per jaar, een bruiloft hosten, zo heb ik me bij de opening van van Hangar in Amsterdam Noord door eigenaar Tim laten vertellen. Ik zag namelijk volop kansen… Maar als je bij die zeven zit, dan heb je ook wat: een eigen hangar, een eigen strand, een eigen aanlegsteiger en music all night long (want amper buren). Lees meer: Hangar Amsterdam.

De leukste Foodtrucks

De leukste Foodtrucks

Locatie check maar niks te eten? No problemo, dit zijn de leukste foodtrucks voor je easy going bruiloft: 3 x foodtrucks op je bruiloft

Mediamatic Amsterdam

Mediamatic Amsterdam

Aan de straatzijde oogt Mediamatic Amsterdam, pal naast Hanneke’s Boom, altijd als een beetje een gekke plek. Een soort museum voor natuurkundige kids. Een alternatief rommeltje waar vooral wat te leren valt en zodoende niet perse een plek voor een feestje. Mis! Heel erg mis. De andere kant van Mediamatic grenst namelijk, net als Hanneke’s Boom en Hanneke’s Boot, aan het water en de gehele ruimte is hier van glas. Bovendien is Mediamatic niet zo ‘hip’ en dus stukken voordeliger (niet verder vertellen). Let wel: de keuken is vegan.