5 juli 2023, door Evi Boonstra

Bolle buik-, baby-, bruiloft- of brandingfotograaf: dit zijn de fijnste, leukste en creatiefste fotografen van Nederland

5 juli 2023, door Evi Boonstra

Bolle buik-, baby-, bruiloft- of brandingfotograaf: dit zijn de fijnste, leukste en creatiefste fotografen van Nederland

Wil je jezelf, je bedrijf of je kleine eens lekker op de kiek laten zetten? Snappen we! Het zit 'm vaak in die kleine grote momenten en tja, dan legt een beetje gehobby met je smartphone het natuurlijk dik af tegen een vakfanaat die met een scherp oog voor detail een sterk staaltje kunst neerzet. Met liefde voor lichtspel, een persoonlijke touch en natuurlijk een knoepert van een lens geeft een goede fotograaf garantie voor generaties lang - of zeg maar gerust eeuwig - plezier van prachtig beeld. Foto's waar je U tegen zegt.


Of het nu is voor een bruiloft, je business of baby: wij zetten ‘s lands fijnste, leukste en creatiefste fotografen voor je op een rijtje. 
Naast deze lijst vol toppers nog op zoek naar meer inspiratie? Kijk dan ook eens in onze Best of Barts Bruiloft lijst.

Suegraphy

Suegraphy

Geen one (wo)man show, maar een dynamisch duo; dat is Suegraphy. Vaak gezegd, maar erg waar: team work makes – echt altijd – the dream work. Zo ook bij Suus en Erwin. Jup, zelf ook getrouwd. Juist! Met elkaar, ja. Suegraphy legt de mooiste momenten op je bruiloft niet alleen vast uit verschillende hoeken, ze staan paraat op totaal verschillende plekken op hetzelfde moment. Zo vullen ze elkaar perfect aan en wordt ieder detail vereeuwigd. Precies, naast het bruidspaar is er dan alle tijd en ruimte om die kleine bijzondere momenten en emoties van (groot)ouders en andere gasten in de schijnwerpers te zetten. Zij zijn tenslotte een belangrijk onderdeel van het verhaal en deze waardevolle momenten maken de herinnering compleet. De kracht van Suegraphy zit ‘m in betrokkenheid en knetter goede communicatie. En dan hebben we het nog niet gehad over het resultaat, want jongens dat mag er zijn. Filmisch maar fun, vol emotie en altijd met een grote WAUW-factor.

Twenty Twelve Photography

Twenty Twelve Photography

Daar hebben we Sarah van Twenty Twelve Photography. Gek op koffie, lekker eten en het strand. De natuur met haar knappe kleuren en perfecte lichtinval geeft Sarah altijd inspiratie. Maar binnen fotograferen doet ze ook, en hoe! Wat denk je van een editorial chique studio shoot, een Amsterdamse city wedding of een uitbundige Toscaanse bruiloft? Zodra Sarah een camera in haar hand heeft, is ze volledig in haar element. Haar hoofd stopt nu eenmaal nooit met ‘in beeld denken’; altijd op zoek naar het perfecte plaatje dus. Zo is elke shoot (bruiloft, branding of family) een feest voor deze enthousiaste creatieveling. Sarah voelt precies aan wat er nodig is om een ieder op zijn of haar gemak te stellen. De rust zelve, maar altijd met een grap en een grote glimlach. Met een heerlijk gevoel voor styling en een scherp oog voor detail (die niet iedereen ziet), maakt ze magazinewaardig werk.

Oh Belle

Oh Belle

Corine (de vrouw achter de camera van Oh Belle fotografie) gelooft dat de kleine momenten juist de grote momenten zijn. Deze pareltjes – denk: een traan over de wang van je beste vriend tijdens je bruiloft of die trotse first look met de vader van de bruid – legt ze zonder moeite vast. Naast de grote momenten weet ze te verrassen door ook juist de kleine verhalen en onderonsjes (met een fijne dosis humor) speels vast te leggen. Corine heeft zelfs de nodige nationale en internationale photography awards in haar zak. Naast bruidsfotografie doet ze ook aan a day in your (family) life shoots. Een tijdloos document waarin ze vastlegt hoe bijzonder het dagelijks leven (met je koters) eigenlijk is. Jep, met alle rituelen en chaos die daarbij horen. Ook die meltdown van je kleine net voor het eten, want oh ze zijn zo moe. 

By Mirna

By Mirna

De Brabantse Mirna legt de liefde vast in al haar vormen, juist: bruiloften, bolle buiken en baby’s. Maar ook een fijn familieportret of de liefde voor je bedrijf. Haar favoriete quote: “see what I see”. Je hebt er zo lang naartoe geleefd, maar is het moment daar dan flitst die bruiloft veel te snel aan je voorbij. By Mirna to the rescue, het is haar missie om je na de grote dag zoveel mogelijk spontane momenten te laten zien en je die keer op keer te laten herbeleven. Hoe we haar werk zouden omschrijven? Eigentijds-tijdloos (ja, dat vinden we een ding) en smaakvol, weet je: wij zijn gewoon fan. Kijk zelf maar! 

Quay Photography

Quay Photography

Maaike van Quay Photography legt maar al te graag de liefde en het leven vast. De simpele en alledaagse, maar later oh-zo nostalgische “goeie ouwe tijd” momenten. Naast bruiloften heeft ze het liefst (kleine) creatieve ondernemers met een duurzaam product of bedrijf voor haar lens. Niet de standaard ‘lach eens in de camera’ portretten, maar juist de bedrijvige behind the scenes foto’s zijn haar specialiteit. Daar wordt het pas echt boeiend, want zo komt het beeld tot leven en kun je zo authentiek mogelijk het verhaal van een ondernemer en zijn of haar bedrijf vertellen. Of je nu op zoek bent naar portretshots, beeldbank shoots, productfotografie of interieurfotografie; niets is te gek voor Maaike. Oh en voordat we het vergeten: bruiloften en ‘life’-shoots (lees: liefde, zwangerschap, baby, gezin en ga zo maar door) doet Maaike dus ook. Van kleine geluksmomentjes tot grootse liefdesverhalen, deze documenterende fotografe is werkelijk van alle markten thuis.

Liselore Tempel

Liselore Tempel

Liselore Tempel is zo’n fotograaf die jullie liefdesverhaal met veel passie en ervaring tot leven brengt. Ze heeft een scherp oog voor verbinding en emotie. Haar fotografie is zoals het is: oprecht en ongepolijst. Deze nuchtere Haarlemse fotografe brengt het leven in beeld zonder pastel filters. Geen getut, maar gewoon de schoonheid van het hier en nu. Heerlijk vinden we dat,  zo’n no nonsense: “liever dansen op blote voeten, dan verplicht moeten zitten met je torenhoge, niet-zo-comfy stiletto’s” mentaliteit. Ervaringen zijn meestal veel belangrijker dan spullen, maar de meest bijzondere ervaringen -zoals je bruiloft- wil je toch (materieel) laten vastleggen. Enter Liselore; zij legt jullie liefdesverhaal als kleine tijdscapsules vast, die generaties lang meegaan.

Meral Soydas

Meral Soydas

Je bruiloft prachtig op de kiek laten zetten of ben je op zoek naar een fotograaf voor de branding van je business? Dan zit je bij Meral Soydas goed. Haar werk is uniek: meeslepende beelden die op elegante wijze altijd een verhaal vertellen. Storytelling on point dus. Meral wordt ook regelmatig een ‘friend for a day’ genoemd. Of het nu gaat om het vastleggen van de magie op je grote dag of het maken van impactvolle beelden voor je bedrijf die écht raken: je krijgt altijd beelden die het verhaal vertellen wie jij bent en waar je voor staat. Oh, en nog een kleine side note: Meral is een fotograaf die met volle teugen van het leven geniet en dit het liefst reizend doet. Gek op avontuur (en niet op het volgen van de massa dus), haar familie en het ontmoeten van nieuwe mensen. Juist: onwijs fijn om mee te werken dus! Meer over Merals trouwfotografie lees je in Best of Barts Bruiloft.

Captured by Lot

Captured by Lot

Met Liselotte, Lot van Captured by Lot, haal je werkelijk een zonnetje in huis (ja, ja of op je bruiloft natuurlijk). Je krijgt niet alleen een steengoede vakfotograaf, nee je krijgt er (gratis en voor niks) een bak aan positiviteit, energie en gezelligheid bij. Op en top een gevoelsmens is deze Brabantse (wonend Amsterdam) en precies daarom vindt ze het vastleggen van emoties zo fascinerend. Je moet immers liefde en affectie kunnen voelen, voor je het vast kunt leggen – aldus de camera-master herself. Nou dat zit helemaal goed bij Liselotte. En dat kun je van ons aannemen, want we zijn ondertussen ervaringsdeskundigen met haar werk. Bruiloften vangen in hun puurste vorm, dat kan ze als de beste. Maar ook voor de fijne familieportretten, lifestyle en branding shoots kun je altijd bij Liselotte aankloppen. Die eerste knuffels met je pasgeboren wurm; Captured By Lot maakt er een meesterwerk van.

Roos Jooren

Roos Jooren

Na een studie aan de Koninklijke Academie voor beeldende kunsten in den Haag sloeg Roos Jooren fulltime de weg van de fotografie in. Ze begon – creatief als ze is- met modefotografie. Yes, artistiek is ze dus en hoe. Maar toen Roos moeder werd van twee zoons verschoof die passie voor kunst zich naar het vastleggen van de mens op zijn puurst; namelijk als zichzelf. Sindsdien creëert ze de mooiste newborn-, motherhood- en bruidsfotografie. Weinig tot niet poseren is de basis. Iedereen moet zich comfy voelen voor de camera. Die knipoog naar kunst en fashion is ze niet verloren. Die zien we zeker nog steeds terug in de stijl van haar werk en we gaan het niet onder stoelen of banken steken: we loooove it!

Jeroen Noordzij

Jeroen Noordzij

Jeroen Noordzij is de man achter de camera die je op je bruiloft wil hebben. De lifestyle- en trouwfotograaf uit Nijmegen. Voor een overzicht van zijn stijl sturen we je rechtstreeks naar zijn Instagram , waar we de foto’s het beste kunnen omschrijven als stoer en dromerig, met een dikke knipoog naar vintage elegantie. Storytelling op z’n best, want Jeroen doet er alles aan om je (door zijn lens) te leren kennen. Hij is een ster in het vangen van de meest pure en echte momenten. De perfecte plaatjes voor een stijlvol coffee table boek – eh trouwalbum – zullen we maar zeggen.

Inge Kooiman

Inge Kooiman

Mooie foto’s: heel graag! Maar poseren: non, merci. Inge gaat ongedwongen en uiterst relaxt te werk. Ze zal je nooit vragen om iets opnieuw te doen voor een mooi plaatje. Ze gaat onopvallend te werk, waardoor je jezelf volledig op je gemak voelt. En dat is precies wat je wil op een belangrijk moment in je leven. Inge’s fotografiestijl is warm en liefdevol met een tikje humor. Met haar werk showt ze haar visie op de wereld en de schoonheid die ze in de kleinste dingen vindt. Ook gezinnen, organisaties en zelfs uitvaarten legt Inge vast. Ben je zelf fotograaf en op zoek naar een fijne mentor sessie: meet Inge Kooiman. Heb je bij een bezoek op haar website bijna het gevoel dat je de mensen in haar foto’s kent? Daar wordt ze erg blij van!  

Tosca Foto's

Tosca Foto's

Op zoek naar een fotograaf die een flinke dosis enthousiasme en positiviteit met zich meebrengt? Ha, dan ben je bij Tosca Foto’s aan het juiste adres! Natascha, de vrouw achter Tosca Foto’s is maar al te graag onder de mensen en dit zien we dan ook zeker terug in haar kleurrijke, vrolijke en liefdevolle beelden. Ze legt mensen knap vast tijdens belangrijke momenten in hun leven. Jup, die gouden momenten waarop je jezelf opperbest voelt en dit ook uitstraalt. Van eigen bedrijf of start-up, trots evenement, prachtig gezin tot fantastische bruiloften, Natascha schiet beeld dat raakt. Het leukste compliment dat ze kan krijgen is als bruiloftsgasten haar vragen of ze ‘t bruidspaar al kent, omdat ze zo lekker in blend. Hoe fijn is dat! Helemaal relaxed en altijd op je gemak voor de lens van Tosca Foto’s dus. Houden we van.

Emma Peijnenburg

Emma Peijnenburg

Nog zo eentje voor alle business bosses onder ons. Ieder project is anders en voor ieder project zorgt Emma Peijnenburg voor precies de juiste unieke sfeer en omgeving, zodat haar klanten perfect uit de verf komen in hun eigen verhaal. Vastgelegd op fantastisch beeld natuurlijk. Emma werkt(e) samen met ondernemers zoals Rens Kroes, Kelly Weekers, Monica Geuze en niet te vergeten onze eigen original Bart: Maartje Diepstraten. En je kunt gewoon zelf ook in dat heerlijke rijtje staan. Een ding is zeker; werken met Emma resulteert altijd in een flinke galerij authentiek en creatief beeld. Is het nog nodig om te zeggen dat wij superfan zijn?

Nina van Hilst

Nina van Hilst

Onze eigen Nina. Niet alleen het oudste Barts Boekje familielid (yes; ze is al jaren een onmisbaar part of the team en schrijft sinds dag één over duurzaamheid in combi met Het Goede Leven), maar ook een fenomenale fotografe. Duurzame merken, mindful entrepreneurs en de mooiste locaties en interieurs zijn deze dagen het meest onderdeel van haar portfolio. Maar een liefdevolle zwangerschap, newborn of familiesessie kun je haar ook zeker voor bellen. Nina is fijn om over de vloer te hebben en haar beelden vangen precies het juiste gevoel.