11 mei 2020, door Barts Boekje

De betere ‘wandelclub’: Walking Ibiza

11 mei 2020, door Barts Boekje

De betere ‘wandelclub’: Walking Ibiza

Walking Ibiza? Yes, Walking Ibiza, dat is er eentje in het rijtje voor als we weer mogen. Maar, in het kader van "je kunt je must knows niet vroeg genoeg bij de hand hebben", koppen we ‘m hier vast in. Walkin Ibiza mensen, zet er een kruisje bij. Want als je dan straks ook daadwerkelijk weer mag, zit jij in ieder geval front row.

Walking Ibiza?

Walking Ibiza?

Onze vrienden van Walking Ibiza zijn stuk voor stuk dedicated levende encyclopedieën die werkelijk elke verscholen camino op hun duimpje kennen en de naam van elk inheems gewas moeiteloos (in 3 talen) verkondigen.

Al jaren organiseren zij allerlei verschillende wandelingen over het eiland. Van korte, easy going walks en gezellige ‘social walks’, tot aan flink pittige hikes. Daarbij zijn onlangs ook de ‘mindfull walks’ toegevoegd, waarbij je samen in stilte loopt (is dus echt heel fijn!) en waarvan de bestemming vaak een bijzondere (spirituele) plek is, zoals Can Soleil (ook wel het Stonehenge van Ibiza genoemd), de alom bekende Es Vedra (die iedere keer opnieuw toch weer indrukwekkend blijkt) of het magische Atlantis beach.

Of het nou de grootste trekpleisters of de meest onbekende secret beaches zijn die jij zelfs in de dikste insiders guide nog niet hebt kunnen ontdekken; zij weten ze moeiteloos te vinden. Had jij bijvoorbeeld al eens gehoord van de zilver mijnen van San Carlos, de Stone bridge bij Cala D’albarca of de tunnel onder Santa Elaria? Nou? Vast niet…

In het laagseizoen worden er 4 á 5 walks per week georganiseerd, in het hoogseizoen zijn dat er vanwege de warmte minder. Je hoeft niet te reserveren, you just have to show up.

Naast deze walks worden er ook kayak tours en zelfs 10-daagse walks around the island georganiseerd, maar voor wie dit een beetje te veel van al het goede natuurgeweld vindt, staat er ook altijd nog de Food Tours door Ibiza stad op het programma, die je langs de meest authentieke traditionele restaurants in town leidt voor geheid de beste local Spanisch food and drinks. Kijk. Klinkt ook niet verkeerd.