12 mei 2020, door Barts Boekje

Hoe houden we de mind happy & free of fear these days? De tips voor de beste online inner trips

12 mei 2020, door Barts Boekje

Hoe houden we de mind happy & free of fear these days? De tips voor de beste online inner trips

If you can’t travel outside, travel inside.

Das Barts Soul Sisters motto nowadays, want als we onze mind happy & free of fear willen houden deze bizarre dagen, dan geloven we dat we er nu toch écht niet meer aan ontkomen om die alom gevreesde journey inside eindelijk maar eens te gaan maken…

If you can’t travel outside, travel inside.

If you can’t travel outside, travel inside.

De meest voor de hand liggende, minst scary, meest laagdrempeligste en minst zweverige tool op dit vlak is – natuurlijk – het beoefenen van yoga. Om het fenomeen yoga kan zelfs de meest nuchtere Hollander al jaren niet meer heen, dus wij gaan er voor het gemak dan ook maar even vanuit dat de meesten onder ons zo’n mat minstens wel ‘ns één keer op een blauwe maandag ergens uitgerold hebben.

En heel misschien heb je na lock down week nr 5 de weg naar de online sessies inmiddels ook weten te vinden. Bij onszelf was er in alle eerlijkheid daadwerkelijk een Corona crisis voor nodig voordat we die mat eindelijk hier thuis uit de kast trokken… Maar het is zover, we hebben ‘m te pakken hoor. Elke ochtend (nou ja, bijna elke) voordat we het hol van de leeuw trotseren (= de woonkamer die in de vroege uren stelselmatig door 2 kleuters getransformeerd wordt tot een ware Zoo), sluipen wij naar de enige ‘save space’ in huis – de zolder – om de beste yoga goeroes van het web tot ons te laten komen. Daarna lukt het seriously (ietsie pietsie) beter om die Zoo gewoon die Zoo te laten zijn. Amen.

Over de beste, meest inspirerende yoga goeroes later zeker meer, maar voor degenen onder ons die de yoga vibes nog steeds niet voelen (even goeie vrienden hoor), of voor diegenen die juist een stapje verder durven te gaan, hebben we de komende weken nog veel meer in petto! Alles om die mind toch enigszins happy & free of fear te houden in deze best wel bizarre tijden.

REIKI (op afstand) met Joëlle Vierling

REIKI (op afstand) met Joëlle Vierling

Deze week duiken we meteen het diepe in met een Reiki sessie op afstand van Joëlle Vierling. Het blijkt al gauw dat het in dit geval eigenlijk best wel meevalt met dat duiken in dat diepe, want je mag hiervoor gewoon in je eigen bed blijven liggen. Ha!

Bovendien: baadt het niet dan schaadt het niet, want zoals Joëlle zelf zegt: Reiki heeft 100% positieve effecten op lichaam, geest en emoties. En het kan nooit kwaad, toch ff goed om te weten, niet?

Joëlle legt ons eerst even uit wat Reiki nou eigenlijk is en wat je van een sessie van haar kunt verwachten: “Reiki is een eeuwenoude heling techniek vanuit Japan. ‘Rei’ betekent ‘Universeel leven’ en ‘ki’ betekent ‘energie’. Deze levenskrachtige energie vloeit door alles en iedereen heen. Tijdens een Reikibehandeling ‘channeled’ de reiki behandelaar levensenergie naar de klant, hij/zij zal vervolgens precies krijgen wat ie op dat moment nodig heeft. Reiki is geen genezing voor ziekten, maar het heelt en verbetert je energieveld. Het kan blokkades weghalen, helpen met ontspannen en het stressniveau reduceren. Hoe je een sessie ervaart is voor iedereen verschillend. Voor sommigen is het puur een moment van ontspanning en anderen ervaren sensaties als tintelingen, weer anderen krijgen het warm of koud en sommigen krijgen berichten, beelden of kleuren door.”

Hoewel Joëlle al jaren een van onze ‘Soul Sisters’ hier op Ibiza is, is zij momenteel in Nederland gestrand en terugvliegen is nu helaas geen optie voor haar. Maar Joëlle bezit de kracht om binnen een mum van tijd van de nood een deugd te maken een heeft ontdekt dat haar behandelingen een minstens zo’n grotere impact hebben als zij ‘in tunt’ op afstand, dan wanneer zij deze fysiek uitoefent.

Om heel eerlijk te zijn was dit voor ons wel heel ff een ‘hoe dan?’ momentje, maar we gingen er vol vertrouwen in. Joëlle beoefent al jaren Reiki en heeft het gen met de paplepel ingegoten gekregen door haar ouders die eveneens beide Reiki master zijn.

So here we go:

Afijn, ik op Ibiza, op een bedje in die save space daar boven op zolder, Joëlle met een foto van mij in Nederland. Ik deed mijn best om alles maar gewoon te laten zijn en over mij heen te laten komen, precies zoals Joëlle me had opgedragen. Het lukte steeds beter om me te ontspannen, mijn handen begonnen te tintelen en ik zakte als het ware steeds dieper weg in het matras. Ik begon verschillende beelden te zien en toen een paars licht. Het voelde alsof ik in een state of being was tussen wakker zijn en slapen in, en op een gegeven moment voelde het ook weer alsof ik hieruit ontwaakte. Het ging allemaal helemaal vanzelf en was eigenlijk vooral heel fijn en ontspannen.

Voor wie durft:

Voor wie durft:

Na de sessie whatsappte Joelle me een verslag van wat zij had doorgekregen. De meeste dingen die zij noemde kon ik bizar goed plaatsten, zo had zij het bijvoorbeeld ook over dat paarse licht, dat overigens blijkt te staan voor transformatie en spiritualiteit (wow). Ook bleken we achteraf beiden exact hetzelfde tijdstip genoteerd te hebben, waarop we voelde dat de sessie ten einde was. Aan het eind trok ze nog een tarot card voor mij, waarin ik mijzelf eveneens bijna eng goed herkende…

Vraag me niet hóe het kan, want dat snap ik nog steeds niet helemaal, maar ik weet nu wel dat Reiki écht werkt. Na de sessie voelde ik mij nog steeds ultiem ontspannen en zen, maar ook erg energiek, helder en krachtig en ik heb zelden zo goed en diep geslapen.

Je kunt een sessie met Joëlle boeken via haar website www.reikibyjoelle.com Ze biedt haar sessies op afstand aan voor 45,- euro.

Enne, check Joelle ook even op instagram! Dan zie je zelf ook meteen hoe een toffe chick het is. Wij zijn fan.

Barts Soul Sister Maud van Siempre Agosto vertrok 3 jaar geleden met gezin vanuit Amsterdam naar Ibiza. Een Bed & Breakfast avontuur verder woont ze inmiddels midden in het bos boven op een berg en is Ibiza’s magische wereld van selfcare & spiritualiteit ingedoken. 

De komende tijd zal zij hier al haar bijzondere belevenissen en wonderlijke ontmoetingen gaan delen. Van de coolste ondernemers van het eiland die de knapste online sessies, ceremonies en inner trip tips aanbieden tot -voor als we straks wél weer mogen- de best geteste insider tips en hotspots van alle offline betovering die het eiland te bieden heeft.

Iets met het kaf en het koren, omdat je zelf door de vele bomen het magische bos niet altijd meer ziet.