Nederland, Breda23 oktober 2023, door Fenne Koenraadt

Shared-Dining bij De Botanist in Breda

Nederland, Breda, 23 oktober 2023, door Fenne Koenraadt

Shared-Dining bij De Botanist in Breda

De Botanist: een prachtig restaurant in het mooie en immer bourgondische Breda. Je vindt het in een monumentaal pand op de hoek bij de haven. Vroeger lag het pand ‘De Trapkes’ een stuk hoger dan andere panden aan de straat en daardoor ontstond de kenmerkende naam onder de Bredanaars. Vandaag de dag een moderne stek met een Shared-Dining concept, bestaande uit gerechten van verschillende keukens, zoals de Aziatische, Latijns-Amerikaanse, Mediterraanse en Afrikaanse.

Shared-Dining concept

Shared-Dining concept

De Botanist greep de gelegenheid aan om te leren van wat bij De Trapkes niet lekker werkte, liet de mooie elementen intact en vulden dat aan met een fris interieur voor hun (cocktail)bar met restaurant aan de Tolstraat.

Even terug naar die naam, want die komt niet uit de lucht gevallen. Bij de Botanist worden er botanicals (kruiden) verwerkt in cocktails en – uiteraard – in het eten. Om die reden staan er bassins met kruiden in de keuken, alles voor het grijpen voor de koks. Die manier van werken komt ook terug in de aankleding. Plantenbehang bekleed de muren, er staan overal planten en ook de menukaart is in botanische stijl. Op deze kaart staan vooral Shared-Dining gerechtjes onderverdeeld in afkomst. Zo kun je je eigen dinner samenstellen en verschillende keukens combineren!

Cocktails & mixers

Cocktails & mixers

Alleen een drankje doen hier is ook een aanrader. Cocktails en mocktails genoeg. Mocht je echt niet kunnen kiezen tussen een cocktail of een speciaalbiertje, dan kun je ook gaan voor een mixer van de Botanist Shaker Series. Dat is een perfecte blend van een biertje en cocktail, zoals een Pornstar Martini Blond. The best of both worlds! Omdat De Botanist gevestigd zit aan een druk en gezellig stukje Breda, is het wel handig om even te reserveren.

De Botanist