Nederland, Breda4 november 2023, door Fenne Koenraadt

Bij de Veestallen in Breda kun je genieten van heerlijk eten in een historisch pand

Nederland, Breda, 4 november 2023, door Fenne Koenraadt

Bij de Veestallen in Breda kun je genieten van heerlijk eten in een historisch pand

Als je op zoek bent naar een gezellige, warme en eigentijdse plek voor een borrel of diner, dan moet je bij Restaurant De Veestallen in Breda zijn. Hier word je verwelkomd door een jong en enthousiast team. De industriële inrichting, met glas-in-lood ramen, en de open keuken trekken direct je aandacht. Dit maakt de sfeer toegankelijker dan je zou verwachten bij een restaurant met zo'n verrassende prijs-kwaliteitverhouding.

Duurzame smaak

Duurzame smaak

Je kunt je laten verrassen door een surprise menu, maar ook kiezen voor à la carte gerechten. Ondanks de naam serveren ze hun surprise menu’s ook vegetarisch. Zoals ze zelf mooi beschrijven, stelen bij Restaurant De Veestallen de groenten de show in de gerechten. Daarnaast heeft het vlees altijd een Beter Leven-keurmerk. Alle producten die ze gebruiken, kopen ze in bij lokale leveranciers. Op deze manier dragen ze bij aan mens en milieu!

Een pand met geschiedenis

Een pand met geschiedenis

Dit restaurant bevindt zich in de jaren 30-wijk de Belcrum, een buurt waar je misschien niet zo 1, 2, 3 doorheen loopt als je een dagje naar Breda gaat, maar het is zeker de moeite waard om hier eens een wandeling te maken. De Veestallen ligt aan de Speelhuislaan, een straat met een hoge cultuurhistorische waarde, net als het pand zelf. De naam “De Veestallen” is niet zomaar gekozen. Het verwijst naar het oorspronkelijke hotel-restaurant-café dat hier vanaf 1926 gevestigd was, naast de lokale veemarkt. In dit pand verwelkomden de eerste eigenaren veehandelaren, keurmeesters en boeren uit het hele land. Achter het pand waren stallen voor hun vee. Kortom, een plek met een rijke geschiedenis, op minder dan 10 minuten lopen van het centraal station van Breda!

 

De Veestallen