23 september 2020, door Maartje

De donkere dagen te lijf met glitter en blingbling

23 september 2020, door Maartje

De donkere dagen te lijf met glitter en blingbling

Bart Blijft Binnen, jaja, maar Bart is ook niet op zijn achterhoofd gevallen en denkt lekker vooruit. Zeker wat betreft het kleine spul en alle treurige dagen die vast en zeker komen gaan. entertainment moeten we hebben! Het liefst van dat entertainment dat ze uren zoet houdt. Inslaan, nu alvast, zodat je niet mispakt als the heat on is. And thank us later. 

 

Dit is het plan: geen Netflix, YouTube of de iPad maar 8 coole glitterprojecten voor kids (en papa’s en mama’s):

 

LIEVELINGSFOTO ALS MOZAÏEK

LIEVELINGSFOTO ALS MOZAÏEK

Diamond Painting is momenteel hartsikke populair. Say what? Diamond Painting. Dat is het omzetten van een foto naar een mozaïek met vierkante of ronde facetgeslepen steentjes. Een garantie voor urenlang knutselplezier want die kids (met of zonder hulp) plakken de steentjes op een voorgenummerd (gecodeerd) zelfklevend canvasdoek. Ha! Na het kiezen van jullie lievelingsfoto wordt de foto omgezet naar een compleet pakket ‘diamond painting’ van eigen foto. Deze aanbieder werkt met alle 450 beschikbare kleuren voor een prachtig en levensecht resultaat. Dat wordt punten scoren bij opa en oma! 

PS Er bestaan ook Diamond Painting pakketten speciaal voor de kleintjes!

PS 2: zorg dat je zelf de foto en kleuren (“nee nee, neongroen vind mama niet zo mooi…“) mee uitkiest zodat het resultaat ook daadwerkelijk een plekje in huis krijgt.

SHINEN MET OUDE SCHOENEN 

SHINEN MET OUDE SCHOENEN 

Blaas op een druilerige middag nieuw leven in een paar schoenen met een blingbling stenen hotfiix pakket. Dat strijk of lijm je eenvoudig op een paar (oude) gympen. Parels, figuurtjes, gekleurde steentjes: alles kan en alles mag. Een starterspakket is al een garantie voor urenlang knutselplezier, beloofd (ook voor coole boys trouwens!). De creativiteit wordt maximaal geprikkeld, de koters zien direct resultaat en de volgende dag lopen ze trots als een pauw over het schoolplein op unieke en hippe gympen. Het zou je zomaar een paar nieuwe sneakers uit kunnen sparen… 

Van een basic T-shirt in wit, zwart of grijs naar een T-shirt die ze zelfs in bed nog aan willen houden. Parels, diamanten, hartjes, sterren. Er zijn zoveel hotfix of non-hotfix steentjes beschikbaar dat je er bijna keuzestress van krijgt. De kinderen niet, die gaan lekker los met plakken. Wil je ze nog iets richting meegeven, dan is met patroonkrijt de basisvorm zo op het shirt gezet. Nog een tip voor topresultaat: help even met de eerste rij steentjes en leg die langs een meetlat. Zo wordt het bling én strak!

WENSKAARTEN: CREATIEF VOOR OPA EN OMA  

WENSKAARTEN: CREATIEF VOOR OPA EN OMA  

Van een ansichtkaartje worden oma en opa altijd blij. Wenskaarten versierd door de kleinkinderen met diamond painting steentjes zijn helemaal in de roos. Een paar ansichtkaarten zijn zo gekocht maar check ook even een paar laadjes in de huiskamerkast; daar ligt  vast nog wat. Zet een paar bakjes met hotfix steentjes neer en de kinderen zijn zo een aantal uurtjes aan het fröbelen. Vraag ze vooral voor wie ze kaarten willen maken voor een portie extra motivatie.  

PS Ook te gebruiken als in de buurt een nieuwe kleine is geboren, als verjaardagskaart voor vriendjes of vriendinnetjes, enz. Op de koelkastdeur shinen ze ook uitstekend

SLEUTELHANGERS OM NOOIT TE VERGETEN

SLEUTELHANGERS OM NOOIT TE VERGETEN

Nog zo’n dankbaar object om de kinderen lekker los op te laten gaan met diamond painting: sleutelhangers. Je vindt ze bij één van de prijsvechter warenhuizen. Van saai naar vrolijk in een handvol minuten. Ideaal om de startkit hotfix steentjes tevoorschijn te halen en de kids hun creativiteit te laten botvieren. Denk ook aan de fietssleutel van hun eigen fietsen of die voor de schuursleutel. Mocht pappa (of mamma) nou altijd de sleutels kwijt zijn, dan is dit de kans om er een oogverblindende sleutelhanger aan te knopen! Wellicht dat het scheelt in het speuren naar de sleutel op momenten dat je daar totaal niet op zit te wachten…

 

TISSUEBOX 2.0

TISSUEBOX 2.0

In deze coronatijden gespot op veel eettafels en salontafels: de tissuebox. Vaak saai en zakelijk om te zien. Maar rechthoekig van vorm en dus een prima object om met diamond painting steentjes door de kinderen te laten versieren. Wil je dat de versierde tissuebox past in de inrichting van het huis? Teken dan op de zijden van de box alvast een patroon of vorm en leg de diamond painting steentjes klaar in de kleur die passen bij de rest van huis. Zo wordt het voor de kinderen niet tussen de lijntjes kleuren, maar tussen de lijntjes plakken!

Kant-en-klare versierde tissueboxen met diamond painting zijn hier te koop.

BOEKENLEGGERS MET BLING

BOEKENLEGGERS MET BLING

BOEKENLEGGERS MET BLING: Deze zevende tip is dubbel pedagogisch verantwoord. De diamond painting steentjes houden de kinderen al weg van de bijna niet te vermijden beeldschermpjes; het versieren van een boekenlegger kan zomaar de leeslustigheid van je kinderen een nieuwe boost geven!

Een boekenlegger is snel zelf gevouwen van een A4-tje, maar ook de lowbudget warenhuizen hebben ruime keuze voor een handvol centen. Die boeklegger met bling kun je dan ’s avonds zomaar terugvinden tussen dat spannende boek van Paul van Loon! Yes, mijn kind leest weer!

 

NIEUWE GLANS VOOR OUDE JURK: Een gouden tip voor ouders met dochters. Vooral als dochterlief (of meervoud) nog in de Anna, Elsa en Frozen fase zit: het pimpen van een oud jurkje. Met de glitter en glamour van de diamond painting steentjes komt de prinsessenwereld héél snel dichtbij. Een oude jurk krijgt zo in een paar uurtjes weer nieuwe glans. Om te zorgen dat dochterlief netjes kan flaneren, is het raadzaam om het pimpen samen op te pakken. Op kleding draait het vaak om het toevoegen van subtiele details. En daarin ben je vast nog net even beter dan je kleine meid zelf is.