27 september 2019, door Maartje

De eerste eigen winkel van Donsje in Amsterdam is een feit

27 september 2019, door Maartje

De eerste eigen winkel van Donsje in Amsterdam is een feit

Stiekem, of eigenlijk helemaal niet zo stiekem, lopen we van alle prachtige merken, zowel voor groot als voor klein, nog het meest warm voor merken van eigen bodem. Vinden we tof. Zo ook voor Donsje Amsterdam (hoe zouden de Engelsen dat uitspreken eigenlijk? Of de Japanners? En de Fransen?), een luxe kindermerk dat bekend werd door de snoeperige schoentjes met oren (slim: het kroost vind prompt niet meer dat we hen weet-ik-niet-wat aandoen wanneer ze hun schoenen aan moeten doen. Na de dierenschoentjes kwamen de accessoires, toen kleding, vervolgens stonden er - met dank aan 103K volgers op instagram - rijen Aziaten voor de deur van het Donsje kantoor die Donsjes aan moesten schaffen van het thuisfront en dus was de volgende stap een eigen winkel. En die is er nu, aan de Willemsparkweg in Amsterdam.

Donsje Amsterdam

Donsje Amsterdam

Daar werd een giga-pand (met een tuin en snoeterig tuinhuisje) aan het begin van de straat die de ingetogen, tijdloos Donsje stijl ingericht. Witte vloer, beige tinten, meters hoge ramen en nóg meer moois op de vide. Een speelhoekje (een mooi oud bureautje waar de kleurplaten en de potloden klaar liggen) kwam er ook, en een glijbaan in de tuin. Kortom: als het weer een beetje meezit, heb je er geen kind aan. Kun je zelf dwalen door de schappen waar de al net zo tijdloze kleertjes, schoenen en accessoires liggen, al dan niet voorzien van dierensnuitjes en -oren.

Mogen we je van ongevraagd advies voorzien? Nee? Dan moet je nu stoppen met lezen. Want anders raden we iedere (nieuwe) moeder ernstig aan om voor de eerste babystapjes echt van start gaan, de leren schoentjes (wij hadden die met de veter, die zijn PERFECT) aan te schaffen. Nee, wij vinden ongemakkelijke schoentjes voor mensjes die niet kunnen lopen ook overbodig ongemak, maar áls (die van ons liep rap), dan zijn deze de beste. Shop er dan meteen zo’n heerlijke oversized trui bij, en een wollen legging (zowel voor jongens als voor meisjes), heb je nog járen plezier van.

Willemsparkweg 26, Donsje.com