Frankrijk, Parijs18 april 2013, door Maartje

De Favorietenlijst van: Candy Reding

Frankrijk, Parijs, 18 april 2013, door Maartje

De Favorietenlijst van: Candy Reding

Candy Reding is geboren en getogen Amsterdamse maar pakte onlangs haar biezen en vertrok voor het ecchie naar Parijs. Hier haar Parijse lievelingsplekjes:

Lievelingsplek
...voor een avond met vrienden?

Café Charlot. Lekker eten, een goed glas wijn en uitgebreid natafelen is altijd een optie. Binnen eten is eigenlijk veel gezelliger maar zoals bij elke, een beetje respectabele toko in Parijs, is er een verwarmd terras. Dus: hartje winter? Gewoon gezellig met z’n allen afspreken op het terras.

Café Candelaria aan rue de Saintonge is ook een aanrader. Klein maar fijn; je moet eerst een Mexicaanse eetgelegenheid door waar je achterin een deur tegenkomt... Tadaa: de beste cocktails van de stad! Je moet het maar net weten.

...voor de lunch?

Café Le Moderne aan de rue Saint Antoine in Le Marais is zo'n beetje mijn stamkroeg (het ligt op de route van en naar huis). Ik zit hier vaak voor werk, en na werk voor een wijntje. Nooit binnen, altijd op het terras. Nothing fancy maar prima toeven.

...om mensen te kijken?

Café de Flore in St Germain waar het personeel old-school fantastisch is! Mensen kijken doe je hier met de Franse slag: van Vanessa Paradis en meneer Karl Lagerfeld himself tot dames met veel te grote bontjassen. Tijdens Paris Fashion Week hoef je niet te treuren dat Jean Paul Gaultier je vergeten is: zoek een plekje front row op het terras van Cafe de Flore en je bent weer op de hoogte.

...in het buitenland?

Het piepkleine dorpje Le Pin Sec in Zuid Frankrijk is wel heel relax. Zee en wat surfschooltjes, that's it. Surfen, chillen, sterren kijken, wijntjes drinken, dromen en de volgende dag gewoon precies weer hetzelfde.

Het beste terras?

Ben ik in Parijs nog niet tegengekomen maar in Amsterdam is dat restaurant Moeders op de hoek van de Rozengracht in de Jordaan. Omdat de zon daar zo ontzettend lang schijnt en er altijd plek is.

Beste fastfood?

Sushi To Go is in Parijs mijn favoriete snelle hap. Adres: elke hoek in Frankrijk.

Op je bucket-list?

Bora Bora in Frans Polynesië staat met stip op nummer één. Iets diep daarbinnen zegt dat ik er heen moet... En Cuba, heb zin om naar hele oude Cubanen te kijken die mooie muziek maken.

Guilty pleasure?

Lucky Strike Light