Spanje, Mallorca13 februari 2020, door Maartje

De fijnste uitvalsbasis op Mallorca (vinden wij): Ses Salines en restaurant CASSAI Mallorca

Spanje, Mallorca, 13 februari 2020, door Maartje

De fijnste uitvalsbasis op Mallorca (vinden wij): Ses Salines en restaurant CASSAI Mallorca

Al vaker gezegd maar hier komt-ie nogmaals: een beetje roadtrippen, van de kust af rijden, loont. Dan kom je namelijk in stadjes zoals Ses Salines (vanaf Palma rich- ting de kleine stranden van de oostkust) en bij stranden zoals Calo des Moro, Cala d’Or, Cala Figuera (restaurant L’Arcada is hier een aanrader), Cala Sa Nau of het bekende, grote Es Trenc. Bezoek je die stranden, dan kom je (bijna) door Ses Salines. Dit moet een van de meest aantrekkelijke dorpen van het eiland zijn; deels omdat een gammel beige busje tegen een roze muur doet denken aan een verstild moment uit een Wes Anderson-film, deels omdat je er verrassende horeca vindt. Zoals Cassai Gran Café & Restaurant.

Cassai Gran Café & Restaurant.

Cassai Gran Café & Restaurant.

Kan niet missen: bij de zachtgroene gevel behangen met lamp- jes mag je naar binnen. Loop door en je komt in een prachtige patio met daarachter een donkere bar die ook functioneert als de entree van een meubelzaak. Hoewel, meubelzaak … het is eerder een adviesbureau voor iedereen die het fijne mediterraanse colour clash-sfeertje met Vietnamese lampen en Balinese indigo batikkussens van Cassai wil kopiëren. Willen we. Al zijn de looks niet de enige reden voor een bezoek: de pizza’s, pasta’s en rijkgevulde salades zijn gewoon heel erg goed.

Deze Cassai-vestiging is vanwege het dorp eigenlijk het leukst in de avonduren, als het slaapstadje tot leven komt en de lokale opaatjes en omaatjes zich voor de dorpskerk, naast het dorpscafé, scharen om de dag door te nemen. En er is meer! Namelijk Cassai Beach House, niet veel verder aan het eind van de weg aan de kust. Geen adres waar je gaat liggen zonnen, wel één waar je uitgebreid gaat lunchen. Of borrelen. De eigenaren runnen ook Finca Es Turó.