Spanje7 augustus 2019, door Maartje

Los Little Escapos: 4 x logeren in Andalusië

Spanje, 7 augustus 2019, door Maartje

Los Little Escapos: 4 x logeren in Andalusië

Het Spaanse prachtige Andalusië telt groene heuvels, blauw water en witte bergdorpen te over. Je kunt naar de kust én het binnenland intrekken en wie een beetje zoekt, struikelt prompt over oogverblindende 'ik vertrek' logeeradressen. We hebben er zelfs een boek mee vol kunnen schrijven: Los Little Escapos. Een sneak peek uit het boek: 4 x logeren in Andalusië

Finca Cortesin

Finca Cortesin

Javier López, mocht je bij Finca Cortesin in het Spaanse Andalusië logeren dan vergeet je deze naam vast nooit meer, is de baas van het bedrijf dat eigenaar is van dit prachtige, kleinschalige, nogal prijzige hotel. Al mag je zijn naam ook best vergeten hoor: het hotel, en de beeldschone, opvallend groene omgeving in de buurt van het Spaanse mondaine Marbella, daar draait het allemaal. En nu: sparen maar. Of nee: eerst verder lezen maar. En dan op je verlanglijst, dat Finca Cortesin.

Lees meer: Finca Cortesin

FINCA LAGARTO

FINCA LAGARTO

Witte bergdorpen te over in het prachtige Andalusië en het ruim 1100 jaar oude dorp Monda – in het binnenland van de provincie Málaga vlak bij natuurreser- vaat Sierra de las Nieves en natuurpark El Torcal – is er een van. De bergtop ligt op 500 meter hoogte en niet ver daaronder, een klein kwartier lopen, is de plek waar je de kleine camping van Finca Lagarto vindt. Klein ja: er zijn slechts vier kampeerplaatsen maar dat geeft niks want wat je eigenlijk wil, is een paar dagen in de ‘Loving Nature’ Belltent van het oord. Daar is er maar één van, en dat is genoeg – dat houdt het exclusief. Een tweepersoonsbed (en eventueel een extra bed in de tent als het nodig is), een eigen buitenkeuken, twee eigen terrassen (oh, het uitzicht) en lange warme Spaanse nachten onder een oude olijfboom na een diner van de barbecue. De camping heeft gemeen- schappelijk sanitair maar je kunt ook gebruik maken van het eigen (chemisch) toilet en de buitendouche waar alleen koud water uitkomt; perfect na een bloedhete dag, al is afkoelen in het zwembad (de Plonsput) misschien een beter idee. Om daarna aan te schuiven bij het gemeenschappelijke kampvuur in de vuurput. De Costa del Sol is twintig minuten rijden en in Marbella ben je in een halfuur.>

FINCA LA DONAIRA

FINCA LA DONAIRA

Midden in ruim 250 hectare aan organische tuinen, weilanden en bossen, en de lila-gekleurde pracht van natuurpark Sierra de Grazalema in het Spaanse Andalusië, recht boven de Straat van Gibraltar maar niet aan de kust (wel dicht bij water!) staat Finca La Donaira, het geesteskind van een kleine groep Engelse vrienden die deden waar nogal wat mensen van dromen: ik vertrek. Herstel: wij vertrekken.

Lees meer: Finca La Donaira

OPTION BE HOSTEL

OPTION BE HOSTEL

Heel soms komt het commentaar dat ‘alle adressen’ van Barts Boekje ‘altijd’ zo duur zijn, maar dat is niet waar. Het is fiftyfifty, maar tsja als je je blindstaart op de allermooiste plaatjes, dan blijken die meestal bij de wat duurdere adressen te horen, daar kan ik ook niks aan doen. Want we houden van een beetje dromen, zo is het ook wel weer. Maar er is altijd een voordelig adres te vinden dat (bijna) even mooi is. Zoals het vrijwel volledig witte Option Be in de leuke stad Córdoba. Vinden doe je het in een rustig straatje aan de noord- kant van de historische wijk van Córdoba, dicht bij vrijwel alles. Vijf minuten lopen door de labyrintische straten van de Judería (Joodse wijk) en je bent bij de Mezquita, of bij het centrale Plaza de las Tendillas, de Romeinse tempel of het winkelgebied. In het intieme hostel, ingericht door eigenaar en Córdoba-expert José, draait alles om licht met dank aan het atrium. Alles – stoelen, zitzakken, glazen vloeren en potten – is wit, op een rode stenen nis en een open stenen muur na die je eraan herinneren dat je in een Andalusisch heren- huis bent. Er zijn twee kamers voor twee, een kamer voor vier en een zaaltje voor acht, verdeeld over twee verdiepingen. Het ontbijt zit bij de prijs van 80 euro in het hoogseizoen voor een kamer voor twee inbegrepen. Voor alleen een bed en ontbijt betaal je in het hoogseizoen 15 euro.