27 juni 2019, door Maartje

Op je to do lijst: wordt interieurstylist via de Interieuracademie in Den Haag

27 juni 2019, door Maartje

Op je to do lijst: wordt interieurstylist via de Interieuracademie in Den Haag

Misschien hangt het in de lucht, misschien heeft het te maken met het ouder worden, het verbannen van de telefoon zo nu en dan om ons met échte dingen bezig te houden of... Nouja, hoe het ook zij: wij hier op Bart HQ hebben steeds vaker zin in 'iets er naast'. Een cursus. Iets inhoudelijks. Iets wat leuk is, maar waar je ook echt wat aan hebt. Natuurlijk, een wijncursus, dat ook (mega interessant), een fotografiecursus (zitten we alleen weer op een scherm te turen) en, onze laatste liefde: een interieurcursus.

Cursus interieurstylist

Cursus interieurstylist

De liefde voor een knap interieur is er al jaren en dat is, als je het ons vraagt, de basis: want wie iets écht leuk vindt, wordt er vanzelf goed in. Toch? Oke, een beetje gevoel voor kleur en esthetiek is wel handig maar ach, de volgende Piet Boon worden we vast niet. Geeft niks: een leuke hobby-plus-er kan Nederland er nog wel bij hebben, toch? Bovendien hebben we met al dat gereis de mooiste hotel- en restaurant interieurs bekeken; niet de minste inspiratie. Tik box.

Maar dat we er nu echt verstand van hebben? Nah. Daar zijn andere mensen voor. Die mensen kun je vinden in Den Haag waar een heuse Interieuracademie zit. Hoe leuk! Hier kun je voor een kleine 1300,- euro een opleiding van 8 maanden volgen (snel sommetje: dat is 162,50 per maand. Stel je bent nu 35, dan heb je van die cursus nog zeker nog 30 jaar plezier. Dat zijn 360 maanden. Dat betekent dat de cursus je eigenlijk slechts 2,25 euro per maand kost. Ha!). Je bent er per week zo’n 8 tot 10 uur mee kwijt en je volgt in totaal 18 lessen en je hebt 11 mede-cursisten in je groep. Lekker overzichtelijk toch?

Tijdens die 8 maanden leer je om meer van je hobby te maken, op een hele praktische manier (alleluja). Aan bod komt hoe je een sfeertje neer kunt zetten, kleuren en materialen kunt combineren, omgaan met trends (en hopelijk ook je eigen stijl vinden – veel belangrijker dan trends volgen), en hoe je, bijvoorbeeld, een goed lichtplan kunt maken, een ruimte praktisch en optimaal kunt inrichten en – en dat vinden we leuk – hoe je n.a.v. van de verhalen van je potentiële klanten hun wensen kunt vertalen naar iets dat ze zelf nooit bedacht hadden.

Er is ook een examen, maar je mag zelf weten of je dat aflegt; een verklaring dat je de cursus (succesvol) hebt afgerond en met de vier opdrachten die je gemaakt hebt, kun je de boer op. Als ZZP’er bijvoorbeeld, een prachtig bijbaantje als je het ons vraagt.

Wil je? Hier is de site: Interieurstyling Den Haag