Nederland, Amsterdam14 april 2022, door Maartje

De Japanner in plaats van Haas & Popi (Strandeiland op het Amsterdamse IJburg)

Nederland, Amsterdam, 14 april 2022, door Maartje

De Japanner in plaats van Haas & Popi (Strandeiland op het Amsterdamse IJburg)

Strandeiland noemen ze het, de zandvlakte aan het water van IJburg die het meest weg heeft van een strand in Amsterdam (hoewel het strandje van de Sloterplas ook echt leuk is!). In het paviljoen daar, op het witte zand, zaten al een aantal echt leuke horecazaken (Blijburg, Haas & Popi...), die toch iedere keer weer de deuren moeten sluiten (de reden hiervoor zal vast en zeker zijn dat het toch vooral een seizoensbestemming is). Haas & Popi was de laatste bezetter. Zij maakten plaats voor De Japanner en hoewel we het oprecht jammer vinden dat Haas & Popi weg is, vinden we De Japanner op deze plek toch ook écht een hele goede zet: een bewezen concept waar in de stad zelden plek is. Goede kans dus dat je ons binnenkort aan de sake op IJburg treft!

Ach, en als we het dan toch over Japanse restaurants in Amsterdam hebben, pak dan deze lijst er ook meteen bij: 11 x favoriete Japanse restaurants in Amsterdam

De Japanner Amsterdam Oost (Strandeiland)

De Japanner Amsterdam Oost (Strandeiland)

Ook op IJburg is het concept van De Japanner hetzelfde gebleven: in de sfeer van een authentieke Japanse izakaya, ofwel een kroeg waar Japanse arbeiders na het werk komen voor een hap, een drank én een babbel. Geen opgeprikt gedoe, geen hysterische prijzen – dat werk. En lekker dat dat is! Helemaal wanneer de locatie spot on is: zand en water overal om je heen.