Nederland24 juni 2020, door Maartje

Sloterplas Amsterdam

Nederland, 24 juni 2020, door Maartje

Sloterplas Amsterdam

Mooi weer in Nederland, ook - nee júíst - in het voor- en najaar, betekent dat Amsterdammers massaal de straat op gaan. Letterlijk met een borrel op de stoep voor de deur, de terrassen op, de strandtenten in en het water op. Wij ook. Vinden we leuk. Waar je misschien niet aan dacht, is aan een bezoek aan de Sloterplas. Zonde! Want daar is het tegenwoordig dikke pret dankzij een aantal van Amsterdams leukste horeca-zaken. Waarvan actie: 3 x Sloterplas Amsterdam:

 

Hotel Buiten

Hotel Buiten

Dit alles-behalve-een-hotel is dankzij crowdfunding tot stand gekomen en de uitbaters hebben het pand samen met een groep buurtbewoners ontworpen. Oude zeecontainers vormen de basis, er is een enorme glazen pui (zo licht, en dat uitzicht!) en voor de bar zijn onder andere gekapte bomen uit het Vondelpark gebruikt. Ook voor het interieur is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecycled materiaal. Buiten wordt een moestuin aangelegd en kunnen de kleintjes heerlijk spelen tussen de bomen. En op het dak, daar pak je naar ons idee in de zomer van 2018 een sublieme zonsondergang mee.

Hotel Buiten

Bocador

Bocador

Ook heerlijk toeven is de glazen vissenkom van een restaurant aan de rand van de Sloterplas waar je binnenzit alsof je buiten bent. En waar je eet alsof je in het buitenland bent. Bocador Amsterdam is namelijk een restaurant met een Spaanse slag waar de gerechten waar mogelijk allemaal van de welbekende (en o zo fijne) Josper Grill komen. ‘Stukje’ (ja, dat vinden wij ook een vreselijke term… Stukje dit, stukje dat…) zomer, all year long.

Lees meer: Bocador Amsterdam

De School

De School

En als je dan de hele dag aan het Sloterplas strand hebt gelegen, dan kun je de dag altijd aftobben bij De School, het hippe vanalleswat complex op een steenworp van de Sloterplas. Van plan veel te gaan eten en drinken (natuurlijk): eerst een gymklasje bij De School a.k.a. Het Gymlokaal. Even rustig een potje werken voordat je de zon in gaat? Café DS in De School waar de deuren al om 8.3o open gaan voor koffie en een betaalbaar ontbijt. Goed en uitgebreid tafelen na een dag strand? Restaurant DS. Dansen en sjansen met je zonverbrande neus? Juist, you get the point.

De School