Nederland, Den Haag4 augustus 2022, door Michel + Renske

De Kade, voor een perfecte avond uiteten in Den Haag

Nederland, Den Haag, 4 augustus 2022, door Michel + Renske

De Kade, voor een perfecte avond uiteten in Den Haag

Wie de Dunne Bierkade in Den Haag kent, weet dat daar tegenwoordig helemaal goed zit. Tafels aan het water, veel gezelligheid en prima te bereiken (je kunt er voor max twee uur parkeren met de auto en het OV stopt in de straat). Als we je vertellen dat De Kade daar ook gevestigd is, is het dubbel feest. De Kade is gelegen naast restaurant Basaal - ook een enorme topper in 070 - en met de liefde voor natuurwijn zit het aan de Bierkade dus wel goed.

De Kade

De Kade

Bij De Kade denken ze flink over het menu na. Zo moet het aan een aantal zaken voldoen, zoals ingrediënten liefst zo lokaal mogelijk en de kwaliteit opperbest. Vaak zorgen deze standaarden voor een chique iets wat stijve tent. Bij de Kade is dit allerminst het geval. Losjes en gezellig – dat is de Kade.

Het menu biedt voor ieder wat wils kunnen we gerust zeggen. Heerlijke burrata (let op, voor sommige zijn de pepertjes wat te scherp) een waanzinnige, soort van tomatensalade (dit klinkt oneerbiedig, bedoelen we niet zo!) en de meest zalige beef taco’s, die echt goed op smaak zijn en mals. Alsof een engel op je tong pist.

Vaak heb je aan een stuk of drie á vier gerechten met z’n tweeën wel genoeg maar daar adviseert het aardige personeel je maar al te graag bij. Kleine bites it is – sharing is caring.

Van de wijnkaart hoef je ook niet treurig te worden. Natuurwijnen voeren de boventoon maar zijn enorm toegankelijk ook voor de niet enorme liefhebbers. Veel wijnen zijn per glas te krijgen en wil je aan de fles – dan is de keuze reuze. Wel zes kantjes vol.

Aan de bierkade

Aan de bierkade

Op de non-alcohol toer? Je kan je hart gerust ophalen. Bij de Kade maken ze van gefermenteerde items de heerlijkste sappen. Alles huisgemaakt. Dikke like.

 

Los van het heerlijke eten en de fijne drankjes zit je bij de Kade enorm knus en gezellig. Zo kun je plaatsnemen op het terras aan het water, maar niet alleen buiten zit je leuk. Binnen is het knus ingericht met houten tafels en een gezellige mix van stoelen – stijlvol gedaan, dat dan weer wel.

 

Klaar met eten? De Kade is perfect gelegen en je wandel zo naar station of de drukke stad weer in. Tot de volgende!