Nederland, Den Haag21 september 2020, door Barts Boekje

Lekkerste Biologische bakkerij: Pompernikkel in Den Haag

Nederland, Den Haag, 21 september 2020, door Barts Boekje

Lekkerste Biologische bakkerij: Pompernikkel in Den Haag

Begin 2020 geopend... Alles heerlijk van start gegaan... En toen kwam daar even die welbekende kink in de kabel… *Kuch, Covid, kuch*. Maar bij Pompernikkel (Pompernikkel? Ja, een donker soort roggebrood uit Duitsland is dat, en het bekt ook gewoon zo lekker) zijn ze niet bij de pakken neer gaan zitten en voorzagen prompt op de woensdag en de zaterdag de hele buurt van brood. 1,5 meter rijen tot aan de overkant van de straat, mooi gezicht. Gelukkig is deze biologische bakkerij inmiddels weer – covid19-proof – open voor jouw verse patisserie needs. Binnen sfeervol en hip – denk Kinfolk vibes – en voor nu een paar (het blijft corona time) tafeltjes aan het raam. Buiten zit je heerlijk op hun terras met de gezelligste oranje parasolletjes.

ENNE: wist je dat Pompernikkel ook perfect is voor afhalen? Is zo!

 

 

 

Pompernikkel, Den Haag

Pompernikkel, Den Haag

Ook lekker? Alles uit de oven van Pompernikkel. De boterkoek met citroen en zeezout, de amandelcroissantjes (die ze op amandelcroissantjesdagen – hoi Scrabble – zonder pardon nog even vers voor je maken als die in eerste instantie op lijken), de Bretonse pruimentaart, de kokosmakronen en meer. Zoals belegde zelf gebakken boterhammen met verse eiersalade of gegrilde aubergine. En eigenaren Merel en Daan, die trouwens voorheen allebei werkten bij Restaurant ñ Den Haag (nog zo’n gezellige aanrader), zetten op vrijdagavond speciaal de bakkersoven aan voor zuurdesem pizza’s. Rijkelijk belegd met gegrilde scheermessen en knoflook, of iberico buikspek en zoetzure daslook. Voor take away, of op het terras met een glas cava of een zuur biertje. Dat is het leven!

En die oven wordt dus niet alleen gebruikt voor patisserie of de occasional pizza – nee – daar komen voornamelijk serieuze verse broden uit. Rogge-, rozijnen-, getoaste sesam- of zuurdesembroden waar je u tegen zegt en die je vervolgens thuis oppeuzelt. En dan zijn we nog niet eens begonnen over de oranje (boven, want hier gebrouwen) ciders – we zijn op z’n zachts gezegd nogal fan – en Pompernikkels huiswijn uit Italië. Alles hier is verrukkelijk!