Frankrijk3 november 2016, door Maartje

De kleine Parisienne

Frankrijk, 3 november 2016, door Maartje

De kleine Parisienne

Parijs, stad van de haute couture en topontwerpers. Zowel man als vrouw zorgt er voor dat ze piekfijn voor de dag komen, maar hoe zit het met de kleintjes van dit modebewuste Parijse volk? Die gaan evengoed geheel in stijl over straat. Maman et papa geven graag geld uit aan mooie outfits voor de kids. Dat geld moet je wel hebben want het prijskaartje vertelt je direct dat je in Parijs bent. Je krijgt er vaak wel topkwaliteit voor terug. Slaag je toch beter bij de Zara Kids (hallelujah dat die er ook zit), dan is het alsnog fijn om de mooie boutiques zo af en toe binnen te lopen. Vaak zien de winkeltjes er namelijk geheel in stijl uit. De kleding is hier en daar wel erg ‘Frans’ (lees tuttig), dus voor meisjes is het makkelijker slagen dan voor de boys.

numae

Le 6ieme is zo’n buurt waar de gehele familie er piekfijn bijloopt. Het bekende chique Saint Germain biedt kinderwinkels zoals Bonpoint en Bon Ton. Onderaan in dit 6e arrondisement ligt een straat die nog al eens wordt overgeslagen: Rue du Cherche Midi. Hier zitten meerdere kinderzaken waaronder Numaé en Louis Louise, twee mooie Franse kinderboutiques en Smallable, een grote toffe kidsconceptzaak.

Smallable, 81 Rue du Cherche-Midi
Numaé, 68/70 Rue du Cherche-Midi
Louis Louise, 83 Rue du Cherche-Midi

Schaars in Parijs zijn de winkels die tweedehands kinderkleding verkopen. Op nummer 110 zit zo’n winkeltje Chercheminippes (hier ligt van alles, ook Louis Vuitton en Burberry zijn van de partij). Daarbij zit deze straat vol met gezellige lunchtenten en restaurantjes dus je kunt je er makkelijk een dagdeel vermaken! Het cliché over de nette Franse kindertjes is dus waar? Mais oui! Alleen de baretjes worden écht niet meer gedragen...

Chercheminippes, 110 Rue du Cherche-Midi