9 april 2022, door Michel + Renske

De Kok en De Maître strijkt neer op de LIZBOA (it’s a boat) in Amsterdam-Oost

9 april 2022, door Michel + Renske

De Kok en De Maître strijkt neer op de LIZBOA (it’s a boat) in Amsterdam-Oost

Nieuws onder de zon! In Amsterdam-Oost opende onlangs op een gezellige blauw-witt Portugese boot (de LIZBOA) restaurant 'De Kok en De Maître'. Wie? Dat is de titel van een pop-up concept dat we al kenden van het op-ge-pop in het Marriott Hotel in de Amsterdamse Houthavens. Die club, het Marriott Hotel dus, had de pop-up ruimte zelf weer nodig (kan gebeuren) en dus was het verkassen geblazen. Is oké, want de LIZBOA aan de Oostelijke Handelskade in Amsterdam-Oost bleek nog beschikbaar te zijn. En een fantastische nieuwe locatie voor De Kok en De Maître.

Dat is een no brainer natuurlijk. 

de Kok en de Maître, Amsterdam Oost

de Kok en de Maître, Amsterdam Oost

Een no brainer indeed: aangezien de initiatiefnemer achter van De Kok en De Maître vroeger ook al een connectie had met de LIZBOA, was er voor twijfel geen ruimte. De boot stond leeg en zodoende al snel de ideale locatie voor een nieuwe pop-up van niets-meer-aan-doen-concept.
Robbert, da’s die initiatiefnemer waar we het over hebben, weet alles over wijnen en goed eten en de combinatie van die twee. Hij trok chefkok Miguel (Portugese roots) aan boord (letterlijk) en samen zorgen zij voor een avond vermaak en de beste gerechten met bijpassende wijnen. Tadaa. Daar heb je je ideale avond uit!
Aan boord van de LIZBOA eet je een 4-gangen tasting menu. Hierin is dus niks te kiezen (fijn, geen keuzestress) en dat zorgt er ook voor dat er duurzaam ingekocht kan worden – no waste enzo. We applaud.

Maandelijks bereiden Robbert en Miguel een menu voor dat zij 4 weken draaien. Voor elke gang wordt een nieuwe wijn geschonken, uitgekozen door Robbert in samenwerking met zijn vaste wijnleverancier. Dan kan het zomaar gebeuren dat je een wijn te proeven krijgt die bijvoorbeeld ook als aperitief bij Elbully geserveerd wordt. Juist ja, beetje name dropping hoort erbij, maar dat mag als je weet wat je lekker vindt. En dat weet Robbert. En hij mag er graag over vertellen.

De gangen zijn alle vier even spannend en verrassend; je merkt dat er veel liefde in de smaakcombinaties is gestoken. De ingrediënten zijn puur, de smaken herkenbaar en toch verrassend.
De combinatie met het wijnarrangement maakt de avond echt compleet en zorgt ervoor dat de smaken nog beter tot zijn recht komen. Het 4 gangen menu kost €41,50 en reserveren is nodig: dat helpt het team om zo passend mogelijk in te kopen.
Dieetwens of een allergie? Geen zorgen. Dat geef je van tevoren door en er wordt met veel zorg een aanpassing op het menu gemaakt.
Overigens staan de mannen ook open voor een private dining-avond en is de boot af te huren voor feesten en partijen!