24 januari 2019, door Maartje

bijtijds de dansvloer op dankzij De Microclub

24 januari 2019, door Maartje

bijtijds de dansvloer op dankzij De Microclub

We zijn niet de enige die er zo over denken: oprichter van De Microclub Melvin Bruhn viel het ook op dat hij, en velen met hem, het misten om lekker ongecompliceerd (en een beetje op tijd) uit te kunnen gaan. Geen gedoe, niet uren wachten tot je de deur uit mag en gewoon lekkere muziek en leuke mensen. Hoe moeilijk kan het zijn zou je denken, en toch is het er nauwelijks. In comes De Microclub.

De Microclub (goes national!)

De Microclub (goes national!)

In een notendop is De Microclub opgericht om iedereen van 23+ (en 35+ dus, en 40+ trouwens ook, u snapt) een plek te bieden waar in het weekend al op tijd gedanst kan worden. Zo simpel? Zo simpel. Dank Melvin, dank. Want wie kent het niet… Ben je leuk uit eten geweest, om een uurtje of zeven, acht ‘s avonds. Het is gezellig, jullie lopen de deur uit en… En dan? De kroeg in, ja, om te borrelen, dat kan zeker, maar want als je wil dansen (en vooruit, ook een beetje sjansen, dat gaat namelijk stukken gemakkelijker op de dansvloer)? Dan moeten we nog een paar uur wachten meestal. Gemiste kans want we willen NU. Zodat we op een schappelijk tijdstip ook weer naar huis kunnen (let wel: kan wel, hoeft niet) en nog wat aan ons weekend hebben. En wat er niet is, dat moet je zelf dan maar maken, zo dacht Melvin, man naar ons hart. Hij ging van start in zijn eigen stadsie Utrecht en de eerste edities van zijn Microclub waren – uiteraard – een groot succes. Zo groot dat inmiddels meerdere locaties en steden volgen – ook in Amsterdam en Den Haag en Rotterdam (en en en…) willen we rondjes draaien/ heupwiegen/ op en neer springen en de armen heen en weer slingeren thank you very much.

Maar waar is dat dan? De Microclub? Nou dat zit zo: Melvin (& co) zoeken bestaande locaties die net zo enthousiast zijn over het concept én de ruimte hebben om een mooi feestje neer te zetten. Die locatie is één ding, maar de DJ – funky en opzwepende house is de maatstaf – voor de betreffende avond is minstens zo belangrijk natuurlijk: er wordt voor iedere avond gezocht naar een mooie balans in de line-up waardoor, zo zegt Melvin ‘liefhebbers aan hun trekken komen, maar ook iemand die niet op de hoogte is van de ‘dj’s van het moment’. Kijk, dat vinden we mooi. Iedereen welkom, iedereen een mooie avond én we zien bestaande top-locaties eens op een andere manier. Want dat zijn het dus, toplocaties: 1 februari is Amsterdam aan de beurt en dan host ons favoriete BAUT De Microclub! Een perfecte vrijdagavond (als je het ons vraagt) en alleen voor mensen die zin hebben om met de heupen te draaien, de voeten van de vloer te halen, de armen heen en weer te zwiepen en het hoofd van links naar rechts te laten deinen (borrelen doen we wel kroeg maar mag hier eventueel ook) én in een relaxte en positieve sfeer is (is echt zo). Kun je 1 feb niet? Geen probleem: in Utrecht heeft De Microclub in Bar Stadstuin een mooie nieuwe locatie gevonden en in Rotterdam kun je vroeg gaan dansen terwijl we uitkijken op het Weena. Genoeg om naar uit te kijken!

1 februari is Amsterdam aan de beurt en dan host ons favoriete BAUT De Microclub! Een perfecte vrijdagavond (als je het ons vraagt) en alleen voor mensen die zin hebben om met de heupen te draaien, de voeten van de vloer te halen, de armen heen en weer te zwiepen en het hoofd van links naar rechts te laten deinen (borrelen doen we wel kroeg maar mag hier eventueel ook) én in een relaxte en positieve sfeer is (is echt zo).

What’s next? De data in je agenda krabellen vooral, en de socials van De Microclub in de gaten houden voor alles dat nog komen gaat. Wij zijn fan dus we zien je vast en zeker daar. Uurtje of 21 zijn we er wel. Okedoei!

www.demicroclub.nl
Alle events: www.facebook.com/pg/demicroclub/events/