14 januari 2021, door Maartje

Barts Boekenclub: de mooiste reisboeken? Dit zijn ze.

14 januari 2021, door Maartje

Barts Boekenclub: de mooiste reisboeken? Dit zijn ze.

Je hebt reisboeken en je hebt reisboeken, en we hebben geen idee hoe het met jullie zit, maar wij vragen ons altijd af waar die boeken in die beeldige (Instagram) interieurs toch altijd vandaan komen... Bladeren door zo'n boek is sowieso echt een heerlijke tijdsbesteding. Thee erbij, lekker joggingspakkie aan en wegdromen, hunkerend naar al die mooie plekken.

De reisboeken van Noelle

De reisboeken van Noelle

Met een achtergrond in styling en een liefde voor reizen is haar passie voor interieur ontstaan. De meeste inspiratie haalt ze uit ontdekkingsreizen. Ze doet niets liever dan het afstruinen van antiekmarkten in Frankrijk, architectuur bekijken in Spanje en kleuren bewonderen in Marokko. Een mix van verschillende stijlen, natuurlijke items en kleuren, unieke vintage stuks, design in combinatie met kleurrijke accessoires. Noëlle is gek op accessoires en guess what? dat komt ze tijdens die reizen natuurlijk veel tegen, vandaar dat ze op het idee kwam de deuren van haar kantoor ook te openen als shop. Maar nu even to the point, want het gaat hier om de reisboeken en die zijn om te smullen. Er zijn verschillende soorten: Bon Voyage, Tulum, Holiday en er is more. Kijk voor meer op de site van Noëlle.

Barts Boeken

Barts Boeken

Je hebt het niet van ons, maar bij Bart hebben we ook echt veel leuke reisboeken. Cool Cape Town, Little Escapes, Koffers & Koters en de nieuwste in onderweg: Little Escapes Nederland. Oké even in het kort:

Cool Cape Town. Alleen de beste, leukste, lekkerste en knapste adressen vonden hun weg naar Cool Cape Town. 240 pagina’s, 186 tips, 2 covers (je draait het boek om: aan de ene kant lees je over Kaapstad de stad, aan de andere kant over Kaapstad omgeving).

Little Escapes. De jongste meest nieuwe in het assortiment (komt uit in maart 2021) staat vol met de leukste tips in ons eigen Nederland. Want je hoeft echt de wereld niet over voor een fijne vakantie.

Koffers & Koters.  Een boek met de geijkte vakantiebestemmingen voor het hele gezin die, in the end, niet zozeer leuk ‘voor het hele gezin’ blijken, maar vooral voor de kids…

Los Little Escapos.  Nog onontdekte plekken in Spanje wil je weten? Dan is Los Little Escapos een good to go. 

Barts Boeken

Meer leuks

Meer leuks

Poolside with a view. How we love een knap zwembad, wie met ons? Alhoewel tijdens een vakantie de zee wel echt een favoriet is, is een duik in een zwembad ook altijd meer dan welkom. Dit is zo’n reisboek dat je open legt op iedere dag een andere bladzijde. Het zijn namelijk 318 bladzijdes vol met de meest bijzondere zwembaden over de wereld.

Poolside with a view

Gestalten – Wanderlust 

Wanderlust heeft de meest bijzondere wandelroutes inclusief kaarten, praktische tips en foto’s die om te smullen zijn. 

Wanderlust

The world’s sexiest bedrooms. Er zijn zoveel leuke hotels met knappe hotel kamers, de site staat er vol mee. Maar let’s be honest, je bent gewoon nooit uitgekeken en je wil toch altijd meer leuke plekken en plaatjes. Dan is dit boek een leuke. Het boek staat namelijk vol met unieke en bijzondere locaties om te kunnen overnachten. Op zoek naar een originele get away in Nederland met het kleine spul? Kijk dan eens hier.

The world’s sexiest bedrooms

Beaches 

Dit boek staat vol met luchtfoto’s van stranden over de hele wereld die zijn gemaakt vanuit helikopters zonder deuren, cool wel. En U snapt, zo van bovenaf zorgt dat voor heel veel en variërend beeld.

Beaches

Assouline Travel Books. Hier kun je eigenlijk niet misgrijpen en alhoewel de buitenkant van de boeken, hoe zullen we dit zeggen, opvallend en met behoorlijke intense kleuren niet zo 1, 2, 3 (naar de bescheiden mening van Bart) passen bij de mooie en juist zo elegante binnenkant van de boeken zijn ze zeker een aanrader. De Ibiza versie is een aanrader. In dit boek laten ze echt Ibiza zien. De Bohemian en hippie vibe. Dit boek mag niet ontbreken als je van het echte pure Ibiza houdt! Of de Miami uitgave, ook een aanrader. En zo zijn er nog veel meer.

Assouline Travel Books