4 maart 2020, door Lise Steegmans

De Naaierij in Den Haag: een gezellig reparatiecafé waar naaien weer hip wordt gemaakt

4 maart 2020, door Lise Steegmans

De Naaierij in Den Haag: een gezellig reparatiecafé waar naaien weer hip wordt gemaakt

Den Haag heeft er een nieuwe zalmroze parel bij en neen, dan hebben we het niet over de Gyros Club. We hebben het over De Naaierij, in de Boekhorststraat (daar waar ook De Boomhuttenclub ligt). Niet alleen ligt De Naaierij in een prachtig pand (ramen zo hoog als een giraffe, kozijnen zo klassiek als Mozart), maar ook van binnen is het er een feestje.

Reparatiecafé en creatieve broedplaats

Reparatiecafé en creatieve broedplaats

Waarom een feestje? Goede vraag. Omdat er hard gewerkt wordt, voor een modieuze wereld vol duurzame kleding. De Naaierij is namelijk een reparatiecafé waar je – gezellig met een kopje koffie – je eigen kleding leert repareren. Want, zo luidt het motto van piepjonge eigenaressen Isabel en Roosmarijn, ‘we gaan niet voor je repareren maar kunnen het je wel leren.’ Isabel runt namelijk Zipperstudio, waar ze naailes en bijvoorbeeld scrunchie-workshops geeft. Roosmarijn is minstens zo bekend met naald en draad, want zij runt haar duurzame kledingmerk Soesoe. En dat onder één dak. Feestje dus.

 

 

Mini concept store

Mini concept store

Naast het reparatiecafé kun je bij De Naaierij ook terecht voor andere duurzame events. Zo organiseren de meiden kledingswap-avonden, of filmavonden met als thema de (duurzame) mode-industrie. Ook kun je er naaimachines huren. En er is nog meer reden tot feest: het mooie pand (zucht, zo mooi) gebruiken de meiden ook ter promotie van andere vrouwelijke ondernemers. Zo verkopen ze vintage meubels van De Levendige Gallerie, schilderijen en sieraden van Anouk van Arem, nog meer sieraden van Renske Lem en enige schilderijtjes van Anne de Jong. Feestje dus.