Nederland, Den Haag19 juni 2023, door Demi Passier

Update aug 2023: permanent gesloten – Fine-dining op het Plein in Den Haag doe je bij Bar & Restaurant Season

Nederland, Den Haag, 19 juni 2023, door Demi Passier

Update aug 2023: permanent gesloten – Fine-dining op het Plein in Den Haag doe je bij Bar & Restaurant Season

Bij Bar & Restaurant Season Den Haag op de Lange Voorhout kun je terecht voor een verdomd goede cocktail aan de bar, maar ook voor een uitgebreide lunch of diner ben je hier aan het juiste adres. De sfeer? Chique, modern en tegelijkertijd ontspannen. Jaja, de eigenaren René en Danny hebben voormalig restaurant het Kabinet 360 graden op zijn kop gekeerd, en wisten precies hoe restaurant Season eruit moest komen te zien. Met een knipoog naar een meer internationale keuken kun je vooral moderne, Franse fine-dining gerechten verwachten. En alles in seizoen uiteraard.

Restaurant Season

Restaurant Season

Het idee is dat je de gerechten deelt (al wil je dat echt niet kunnen we je verklappen). Ook de locatie is op en top: in hartje Den Haag aan de Lange Voorhout naast het Plein met twee parkeergarages op vijftig meter afstand (en hoef je eindelijk geen tien rondjes te rijden om een plek te vinden – yes!). Wil je na het eten nog even doorzakken? Dan rol je jezelf zo naar de gezellige horeca op de Lange Voorhout. Al wil je dit ook niet, want bij Season heb je de white chocolate Pornstar Martini en die moet je proeven. En ook voor een dansje op de muziek van eigenaren René Ameling en Danny Slijngard, blijf je toch nog dat onverwachte uurtje(s) langer dan verwacht. De keuken van Season is Frans klassiek, maar met Japanse en mediterrane invloeden. Het menu is namelijk samengesteld door de chef die kookcursussen in Japan heeft gevolgd.

 

De sfeer

De sfeer

Op een zomerse avond bij Season zit je buiten op het terras tot in de late uurtjes, en wil je niet meer naar huis. Danny en René, beiden met horecaverleden, hebben zo veel hart voor de zaak dat je dit in elk detail terug ziet. Van de beste geluidsinstallaties, een compleet gerenoveerde keuken tot van die wijnglazen waarvan je droomt dat je deze thuis ook had. Binnen is verlicht door kaarsen in nissen en de gekleurde lichten vanonder de bar die maar geen eind lijkt te hebben. Genoeg plek dus om hier te beginnen met een bijzondere cocktail die voor je neus geshaked worden. Spoiler: de negroni sour, white chocolate pornstar martini en klassieke paloma – all tested and tried en dubbel en dwars door de inspectie.

 

Het menu

Het menu

Wat Season naar ons idee bijzonder maakt, is de de combinatie van fine-dining én shared dining. Alle kans om de gerechten van hoge kwaliteit allemaal te proeven. Over elk ingrediënt is goed nagedacht, en kunstwerk na kunstwerk komt op tafel met combinaties die je zelf nooit zou bedenken. Alleen al de ‘snack’ kaart verrast, en de kroketjes met bakkeljauw ragout bestelden we het liefst drie keer. Van handgesneden tartaar van rund met een aspic van tafelzuur, tot zacht gegaarde octopus met krokante saffraan rijst met een mayonaise van octopus. Ook voor de vegetariërs onder ons meer dan genoeg keus. Daarna ga je voor de chocolade fondant met miso-karamelijs en kruidkoek en je bent een voldaan mens.

 

De wijnkaart

De wijnkaart

Een goed diner gaat uiteraard gepaard met een goed glas wijn. Ook dat zit wel snor bij Season. De kaart variërt van huisselecties per glas of fles, klassieke wijnen, de naar eigen zeggen funky en wat spannendere wijn en de echte top van de top. Voor ieder wat wils dus. Zelf kozen we voor een Don Alvaro Albarino, die goed paarde met de eerste gerechten door de soepelheid van de wijn. Daarna gingen we over naar een wat vollere Chardonnay uit Slovenië (die ons positief verraste!) en sloten af met een Coteaux Bourguignons Pinot Noir die perfect bij de zacht gegaarde shortrib paarde. Zet Season dus hoog op je lijst, want de gerechten passen zich aan op basis van het seizoen, en zelf staan we nu al te springen om terug te komen.

Season Den Haag