Nederland, Den Haag13 mei 2023, door Michel + Renske

6x de fijnste, beste koffiezaken in Den Haag (met nieuwe adressen)

Nederland, Den Haag, 13 mei 2023, door Michel + Renske

6x de fijnste, beste koffiezaken in Den Haag (met nieuwe adressen)

Oh mooie stad, achter de duinen. Niet langer gaan we alleen naar 070 voor een dagje strand. In het centrum, het Haagse hart, is ook genoeg fijns te vinden. Voorheen waren de fijne koffie stekjes misschien op één hand te tellen. Wel, de tijd is gekeerd. Fijne koffiezaken komen als paddenstoelen uit de grond. Hier het ultieme lijstje.

JOE JOE by Roast Factory

JOE JOE by Roast Factory

Joe joe, gezelliger kan je het niet bedenken. Dat moeten ook de mensen achter Roast Factory hebben bedacht. Na lange tijd verantwoordelijk te zijn voor de lekkerste koffieboon achter menig zaak in Den Haag, werd het tijd voor een eigen stek.

Joe Joe opent zijn deuren en is te vinden in het centrum van Den Haag. En geen malse locatie, namelijk de Brouwersgracht. Hier vind je een redelijk grote zaak (zo’n 60 man kunnen hier zitten, bakkie doen, werken, etc). Een kleine lunchkaart is present en ook voor een goed stuk taart of ander lekkers zit je hier goed. Dat wordt namelijk verzorgd door het altijd goede Meneer Leffers.

Joe Joe

Tigershark

Tigershark

Een begrip onder menig surfer: de Tigershark. Verscholen in de drukke, diverse Badhuisstraat. De straat waar Duitse toeristen het straatbeeld afwisselen met studenten op een fiets, met surfboard onder de oksel.

Daar vind je Tigershark. Een heerlijk lowkey tentje waar ze de lekkerste koffie en zalige versnaperingen voor erbij hebben. Vanaf Tigershark loop je ook zo naar het strand, dus daarmee een match made in heaven.

Tigershark

Single Estate

Single Estate

Een modern specialty coffee bar, zo noemen we Single Estate. Met de esthetics zit het wel goed: strakke uitstraling, prachtig interieur en geweldige koffie kopjes. De inhoud van die kopjes? Van cappuccino tot filterkoffie, genoeg keuze voor een ieder.

Single Estate ligt aan het begin van de Piet Heinstraat en dat maakt het perfect. Zeker gezien we meer top adresjes aan deze straat hebben liggen – misschien, kunnen we stellen, de place to be in Den Haag?

De koffiebar is doordeweeks al vanaf 7 uur geopend. Vroege vogels kunnen hun hart dus ophalen.

Single Estate

Duckrabbit coffee brewers

Duckrabbit coffee brewers

Om de hoek van de Paleistuinen vind je Duckrabbit Coffee Brewers. Ideaal als je een dagje city centre Den Haag gaat doen te voet, want dan is Duckrabbit een perfecte pauze plek.

Wat erachter dit heerlijke zaakje schuilgaat? Een ontzettend ondernemend duo. Waar de een zich in de koffie verdiepte, ging de ander de taarten bakken.

Het interieur? Minimalistisch, clean, maar toch gezellig, met mooie wandposters en illustraties. Het logo is gemaakt door een bevriende tattoo artiest en vat de naam van het zaakje goed samen.

Duckrabbit

Filtro

Filtro

De gezelligheid van een lunchroom en de goede kwaliteit van een koffiebar komen samen bij Filtro. En dat om de hoek van de hofvijver. Hier lunch je heerlijke broodjes, eiergerechten of zalige zoete snacks. Je zit knus op het terras voor het pandje of lekker binnen.

De koffie is erg goed, met bonen van DAK. Hartje zomer en warm weer? Ook de ijskoffie van Filtro is tot in perfectie gelukt.

Filtro

Bartine café + market

Bartine café + market

Oh Bartine, geliefde Bartine. Waar in corona-tijd Bartine Café begon met heerlijke zuurdesembroden en croissants (oh en kaneel buns), is het inmiddels een groot begrip in het Zeehelden Kwartier.

Niet alleen meer voor een brood en koffie to go, maar ook als heerlijke sit down plek. De kwaliteit die de lunchzaak al had (op de Herengracht), zet zich voort in hun tweede vestiging.

Naast heerlijke koffie, prachtige broden en croissants en andere viennoiserie vind je er Bartine Market. Een heerlijke shop voor alles wat je nodig hebt voor je koffie thuis (van bonnen tot kopjes) en de mooiste kook- en eetboeken. Ook staat er een selectie natuurwijn voor je klaar om in te slaan voor thuis.

Bartine café + market