Zuid-Afrika16 februari 2020, door Michel + Renske

De ultieme game lodge droom: Mhondoro resort in Welgevonden, Zuid Afrika

Zuid-Afrika, 16 februari 2020, door Michel + Renske

De ultieme game lodge droom: Mhondoro resort in Welgevonden, Zuid Afrika

Woorden schieten te kort om deze plek goed te beschrijven, de ultieme game lodge droom: Mhondoro resort in Welgevonden, Zuid-Afrika. Laten we simpelweg beginnen bij het begin mocht je voor de keuze staan om een safari in Zuid-Afrika te doen, overweeg alstublieft Park Welgevonden. Waarom? Omdat dit dichter bij Johannesburg ligt dan Krugerpark (welgevonden is 2,5 - 3 uur rijden vanaf de stad) en omdat het gebied volledig malaria-vrij is. Echt een enorme win-win situatie. De extra win, nummer drie zeg maar: het is ook de locatie van het Mhondoro resort. En dat is waar je wezen wil.

Mhondoro resort in Welgevonden, Zuid Afrika

Mhondoro resort in Welgevonden, Zuid Afrika

Eerst even terug nog naar natuurgebied Welgevonden: je dient je voor check in tussen 12.30 en 13.00 bij de main gate te bevinden (of je krijgt een private pick up en betaald extra, er is immers altijd een oplossing). Daarnaast is de controle in Welgevonden strak, stukken strakker dan in het Krugerpark: hier geen eigen auto’s en asfaltwegen maar alleen game drives met guide in safariwagens. We like that. Omdat de security zo hoog is in het park zijn er ook veel neushoorns (hallo bedreigde diersoort) geplaatst. En dat gaat opvallend goed, gelukkig.

Binnen? En heb je een reservering staan bij het Mhondoro Resort in Welgevonden? Dan word je bij de main gate opgehaald. Daar begint het feest direct: de ranger van het resort pikt  je op en rijdt je zo’n 50 minuten dwars door het park waarna je prinselijk wordt onthaald door alle lieve mensen van het serviceteam van de Mhondoro Safari Lodge. Daarna kun je na een korte tour door (dank host Isaac) meteen aanschuiven voor lunch (afhankelijk van je aankomsttijd natuurlijk, maar zo ging het bij ons). De lunch die het woord lunch eigenlijk niet eert… Het is eerder een fine dining 3 gangen festijn. En dat elke dag. Nooit meer naar huis.
De keuken wordt geleid door Tintswalo, een getalenteerde dame, die onder andere in het Delano Hotel in Miami in de leer was. Een goede leerschool. Verwacht kwalitatief eten, zowel tijdens het ontbijt, lunch als diner, en vergeet ook de heerlijke snacks niet. Die worden door Tintswalo en haar team klaar gemaakt voor tijdens de game drives. Voor je kleintje, als je die bij je hebt, krijg je trouwens elke ochtend een menu waaruit je de maaltijden voor de dag kunt kiezen.
De game drives van het oord zijn elke dag stipts om 5.30 en om 16.00 ‘s middags. Stap je in je open jeep voor even en hop, op pad. Er zijn altijd twee rangers actief dus een hele volle bak heb je nooit. Genoeg tijd om vragen te stellen en kennis op te doen. Je bent zeker drie uur beesten aan het spotten: cheeta’s, olifanten (hele families), leeuwen, neushoorns, giraffen, zebra’s, bizons… In de twee nachtjes die ons verblijf duurde hebben we alleen de leeuw niet kunnen vinden (wel kunnen horen overigens). Komen we gewoon voor terug.
Verder bestaat de lodge uit een main lodge en losse slaapverblijven. In de hoofdlodge worden de maaltijden verzorgd, is het zwembad, de gym, de bar en een playroom voor kids. Dat zwembad is interessant: hier komen de olifanten regelmatig een slokje drinken (vooral tijdens warmte/ droogte)! Meer bijzonder wordt het niet.
De lodges zijn voor ieder reisgezelschap. Er een aparte (mega luxe!) villa voor 8 personen maar er zijn ook vele family lodges voor 4 personen (of 4 + 1 baby). Daarnaast is er een droom van een honeymoonsuite die los staat op de heuvelrug (enorme aanrader trouwens, Mhondoro resort voor je honeymoon, just saying) maar ook lodges voor twee. Voor de kids is er ook nog een speeltuin met trampoline, speeltoestel en zandbak. Maar eerlijk gezegd is de kans klein dat de kleine er te vinden  is: er is ZOVEEL vermaak!
Even praktisch: je boekt vanaf €216 per persoon, per nacht. Dat lijkt flink maar dat is dus inclusief de 2 games drives per dag, transfer vanaf main gate en terug, een waanzinnig ontbijtbuffet én keuze van de a-la-carte ontbijtkaart, driegangen lunch, driegangen diner (of driegangen BBQ), snacks, alle dranken (ook met alcohol) en gevulde mini bar. Vergeleken met andere resorts/hotels is dat behoorlijk competitief. En dan nog maar een keer over die fantastische service: die is – serieus – onbetaalbaar en onvergetelijk.