Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
26 June 2019
  • 04-07-2014
  • Breda, Huidige favoriet

Brasserie Bardot, Breda

Brasserie Bardot, Breda

Het Van Coothplein in Breda kenmerkte zich lange tijd vooral door de ‘moderne’ glitterrotonde en café-restaurant Charelli, toen nog een van de weinige echte aanraders in de buurt. Tot de komst van Brasserie Bardot.

 

 

Brasserie Bardot Breda

het is bijna schaamteloos, maar er gaat geen Breda-bezoek voorbij zonder bezoek aan het restaurant, en aan Petit Bardot, de kleine wijnbar naast de deur. Omdat het er zo op en top Fransig is, met een dosis Brabantse gezel- ligheid. De geboren en getogen Bredase eigenaren die hiervoor succesvol meerdere horecazaken op ibiza bestierden, doen daar, zo lijkt het, niet eens zo heel hard hun best voor. een staaltje je ne sais quoi, dat is het, al helpt het knappe interieur met de prettige zitjes, roze lampenkappen en aantrekkelijke tegelvloer ook mee. er wordt traditioneel Frans gekookt, precies zoals je mag verwachten, en met liefde. een pasteitje met perfecte kippenragout bijvoorbeeld, een frisse sancerre ernaast – persoonlijke favoriet. Oesters en kreeftensoep staan uiteraard ook op het menu en steak tartare met friet, aan te raden met de Pouilly Fuissé. De gegrilde poussin met citroen en tijm, verder niks, is de terechte specialiteit van Bardot. Op de spiegel naast de bar valt te lezen hoeveel er die avond nog te bestellen zijn. Dat is de avond, de hoofdmoot en het beste van Brasserie Bardot, maar je kunt er al vroeg terecht voor een rus- tige ochtend met de krant, ko e en een croissant, of lunchen met croques, boerenpaté, clubsandwiches en garnalenkroketjes met citroenmayo.