4 juli 2020, door Maartje

Brasserie Bardot, Breda

4 juli 2020, door Maartje

Brasserie Bardot, Breda

Het Van Coothplein in Breda kenmerkte zich lange tijd vooral door de ‘moderne’ glitterrotonde en café-restaurant Charelli, toen nog een van de weinige echte aanraders in de buurt. Tot de komst van Brasserie Bardot. Het is bijna schaamteloos, maar er gaat geen Breda-bezoek voorbij zonder bezoek aan het restaurant, en aan Petit Bardot, de kleine wijnbar naast de deur.

 

Brasserie Bardot

Brasserie Bardot

Omdat het er zo op en top Fransig is, met een dosis Brabantse gezelligheid. De geboren en getogen Bredase eigenaren die hiervoor succesvol meerdere horecazaken op Ibiza bestierden, doen daar, zo lijkt het, niet eens zo heel hard hun best voor. Een staaltje je ne sais quoi, dat is het, al helpt het knappe interieur met de prettige zitjes, roze lampenkappen en aantrekkelijke tegelvloer ook mee. er wordt traditioneel Frans gekookt, precies zoals je mag verwachten, en met liefde. een pasteitje met perfecte kippenragout bijvoorbeeld, een frisse sancerre ernaast – persoonlijke favoriet. Oesters en kreeftensoep staan uiteraard ook op het menu en steak tartare met friet, aan te raden met de Pouilly Fuissé. De gegrilde poussin met citroen en tijm, verder niks, is de terechte specialiteit van Bardot. Op de spiegel naast de bar valt te lezen hoeveel er die avond nog te bestellen zijn. Dat is de avond, de hoofdmoot en het beste van Brasserie Bardot, maar je kunt er al vroeg terecht voor een rustige ochtend met de krant, koffie en een croissant, of lunchen met croques, boerenpaté, clubsandwiches en garnalenkroketjes met citroenmayo.

Petit Bardot Breda

Petit Bardot Breda

Maar stiekem, héél stiekem, is de kleine wijnbar aan de zijkant van Brasserie Bardot misschien nog wel meer favoriet. Hier zit je op vanaf vrijdagmiddag tot in de kleine uurtjes perfect aan de bar of aan een van de hoge tafels in het kleine zijlokaal. Immer gezellig hier! En lekker. Want wijnbar, van het goede soort, met happen, van datzelfde soort.

Bistro Bardot

Bistro Bardot

Met Bistro Bardot, de jongste toevoeging aan de Bardot familie, is de club (voorlopig) compleet. De bistro begon zijn bestaan als Pampelonne, een kleine bistro in de stijl van de Franse Cote d’Azur. Dat bleek te ingewikkeld en dus besloten de eigenaren de kleine zaak gewoon bij de Bardot-je te rekenen. Slim: never change a winning team immers. De bistro is van dat lekkere ongedwongene maar eerlijk is eerlijk: eigenlijk is het gewoon het verlengde van de brasserie en dat is, oprecht, helemaal ok.