Hoe werkt deze site eigenlijk? Eenvoudig: Barts Groene Boekje gaat over duurzaamheid, Bartje over kids, Bart Bouwt over interieur en dan heb je nog Barts Kookboekje, Barts Beauty en Barts Bruiloft. Gebruik de zoekfunctie en je ziet alleen de posts van je favoriete categorie - it’s the simple life. Leuker nog: als je rechtsboven inlogt, kun je je eigen boekje creëren met alleen die tips die je wilt bewaren. Klik het hartje aan bij het adres van je voorkeur en check je persoonlijke Bart-kaart. Wil je niks missen, meld je dan aan voor de non-spam-nieuwtjes pagina.
26 June 2019
  • 18-01-2019
  • Amsterdam, Eten & drinken, Weekendtip

Het leukste feest van het jaar: de Vrienden van Amstel Live (2020)

Het leukste feest van het jaar: de Vrienden van Amstel Live (2020)

Misschien word ik oud (nah) maar Lowlands-achtige taferelen (lees: in knappe stiekem veel te krappe kleren naar moeilijke bandjes kijken) boeien mee tegenwoordig nog maar verdomd weinig. Oeps. Veel gezelliger (véél gezelliger) vind ik meebléren met een biertje in de hand, elleboog nooit verder dan 5 centimeter verwijderd van de bar (ja, ik weet dat dat ook op Lowlands kan, got the T-shirt, maar ik moest een voorbeeld).

Kortom: geef mij maar de bruine kroeg, thank you very much. O, en ik háát cocktails, dat terzijde. Sorry maar 'bier hier' dus. Dat ik zeker niet de enige ben, blijkt wel uit het succes van De Vrienden van Amstel Live: de grootste bruine kroeg van Nederland was in 2018 geloof ik nog de slogan, en voor mij de reden om voor het eerst aan te sluiten. Conclusie? Leuker wordt het niet (op carnaval na, do not touch carnaval). De formule achter het succes? Dat het 'geen formule' is maar mensen op een podium die lol hebben. En oke, ook een lekker moppie kunnen zingen. Wat natuurlijk ook een formule te noemen valt... Geeft niks: het werkt.

Vrienden van Amstel 2020

Nog nooit heb ik onder stoelen of banken gestoken dat ik groot Nick & Simon liefhebber ben, qua muziek voornamelijk van hun oudere genre, dat wel gezegd (hoezo dat gezapige tegenwoordig mannen? Hou daar eens mee op). Idem wat betreft Guus Meeuwis. En tegenwoordig love ik ook Lil' Kleine en Ronnie Flex & co de pan uit. En Lee... Oh Rotterdamse Leen, al jaren zijn we fan (mits in de kroeg), terwijl thuis Anouk op staat (van haar juist wel haar laatste plaat). Laten zij allemaal nou het Vrienden van Amstel Live podium opkruipen van 17 t/m 26 januari 2019 (met een rustdag, ergens). Ach, en als Glennis Grace komt gaan we gewoon even plassen...

In de Rotterdamse Ahoy is het voor de 21ste keer dit jaar feest en de kaarten waren al in 2018 strak uitverkocht. Wil je niet mispakken voor 2020 (en nee, dat wil je niet), schaf die kaarten dan nu alvast aan, want dat kan dus sinds vandaag. Klinkt misschien als vreselijk belachelijk ver weg, 20120 (wie dan leeft wie dan zorgt, I hear you) maar geloof me, in januari 2020 ben je er blij mee!

Kopen doe je de kaarten voor 2020 hier