8 juli 2016, door Maartje

De Vrijdag Vragen: Esther Buitendijk

8 juli 2016, door Maartje

De Vrijdag Vragen: Esther Buitendijk

In de Vrijdag Vragen leggen we iedere vrijdag een aantal vaste vragen voor aan een bekende moeder (en zo nu en dan een bekende vader) en onze eigen buddy’s. Deze vrijdag lees je de tips van de Rotterdamse onderneemster Esther Buitendijk, moeder van Flint en Riff. Esther is oprichtster van UrbanMoms, haar persoonlijke lifestyle blog over het hippe leven in de stad met kids, èn initiatiefneemster van de Dutch Mom Blog Awards. 

Wat vind je de allerleukste plek om met vrienden en kroost te borrelen?
"Een heerlijke plek in de stad vind ik de Pannekoekstraat in Rotterdam. Op het pleintje kunnen kinderen vrij spelen, terwijl je zelf lekker kunt genieten van de Italiaanse lekkernijen bij Mangiare, een bubbel bij Bokaal of een taartje bij Urban9. En terwijl de mannen zich vermaken op het tarras, duik ik vaak nog even bij Louen naar binnen (waar ik nooit zonder lege handen naar buiten ga)."

Wat neem je steevast mee als je met je mini de deur uit gaat?
"Eigenlijk niet zo heel veel. Vaak alleen wat fruit of een soepstengel en uiteraard wat luiers en doekjes. Bij de eerste checkte ik wel drie keer de inhoud van de luiertas voordat ik wegging, of ik alles wel bij me had. Maar met de tweede ben ik toch een stuk relaxter. Ben ik iets vergeten? Dan koop ik het gewoon."

Mijn oudste mini gaat trouwens de deur niet uit zonder speelgoed. Alles wat er in zijn eigen rugtas past, mag hij meenemen. En je snapt, dan gaat alles mee: van auto tot transformer en van Lego tot vliegtuig..."

Wat vind je de beste vakantiebestemming voor het gezin?
"Ibiza is heel fijn en vorig jaar zijn we naar Sardinië geweest, ook echt een aanrader! De overtocht (inclusief overnachting) van Italië naar Sardinië met de boot was een waar feestje. En op het eiland zelf heb je prachtige stranden en fijne restaurantjes."

In welk kledingmerk kun jij je kind uittekenen?
"Het Scandinavische merk Mini Rodini overheerst hier wel, maar ook FRANKY’s, NUNUNU en Stella McCartney is goed vertegenwoordigd."

Wat is de ultieme wannahave voor de kinderkamer?
"De plantjes van Ogreen! Heerlijk een beetje extra groen in de stadse kinderkamer."

Wat is de gouden eettip voor kinderen?
"Zoveel mogelijk (zelf) laten proeven! Onze jongste mini van bijna tien maanden eet -na zijn eigen prakje- nog gezellig een paar happen met ons mee. Ik laat hem zoveel mogelijk zelf eten. Een stronk broccoli leg ik bijvoorbeeld voor hem neer op tafel, welke hij dan aandachtig bestudeert, voordat hij hem in zijn mond stopt. Het wordt wel een knoeiboel, maar het verbaast me hoeveel hij al ‘lust’."

Welke moeder inspireert jou het meest?
"Eigenlijk alle moeders die een eigen bedrijf weten te combineren met kinderen. Als eigen ondernemer weet ik als geen ander wat voor challenge het soms is om hierin de juiste balans te vinden."

Tip
"Laatst heb ik voor mijn jongste een houten bijtring cadeau gekregen van Maes Babygoodies. Eentje met kralen en een leren strikje. Niet alleen super fijn voor doorkomende tandjes, maar ook nog eens een leuk cadeautje om te geven of te krijgen!"

fotocredits linkerfoto: #workmode by Lotte Manou van Wely