Nederland, Rotterdam17 november 2023, door Lotte van Zijl

Zeg je pizza, dan zeg je de Buffel in Rotterdam

Nederland, Rotterdam, 17 november 2023, door Lotte van Zijl

Zeg je pizza, dan zeg je de Buffel in Rotterdam

Met pizza zit je altijd goed - en bij deze Rotterdamse pizzeria al helemaal. Klein, intiem en boordevol pizza's die je dag na dag wil eten. Bij de Buffel plof je neer na een lange dag werken of juist om het weekend te beginnen met een goed glas wijn. De relaxte sfeer zorgt dat het natafelen met gemak nog een uurtje - of twee - wordt verlengd. Waar je deze plek vindt? Op het Middellandplein, dichtbij het centraal station!

Krokant, vers en op z'n Italiaans

Krokant, vers en op z'n Italiaans

Toen wij hier binnen liepen voelden we ons meteen relaxed en klaar om – sinds een lange tijd – weer uitgebreid te tafelen met een plankje anti pasti als voor, een porcini tartufo pizza als hoofd en een panna cotta als na. Dé ingrediënten voor een gezellige avond als je het mij vraagt. Oh, en vergeet het niet nog leuker te maken door te beginnen met een glas bubbels en te eindigen met een Aperol Spritz. Kijk, daar worden wij blij van!

Een groot voordeel van deze pizzeria is dat die op slechts tien minuten van het centraal station te vinden is. Zo plan je met gemak een pizza vlak voor je vertrek of juist als je net bent aangekomen voor een staycation in eigen land. Hoe dan ook, voor een bezoek aan de Buffel is altijd een reden te vinden (als is het maar voor de limited edition toetjes). Dus, trommel je vrienden maar vast op. Eetse!

De Buffel Rotterdam