Nederland, Rotterdam3 augustus 2022, door Barts Boekje

Kula is dé plek voor lunch en ontbijt in Rotterdam Coolhaven

Nederland, Rotterdam, 3 augustus 2022, door Barts Boekje

Kula is dé plek voor lunch en ontbijt in Rotterdam Coolhaven

Little C… misschien wel het mooist aangelegde stukje nieuwbouw in Rotterdam. Zeg maar gerust hét stukje New York in Rotterdam. Je vindt hier een combinatie van hele toffe huizen, co-working spaces en horeca, waaronder het door ons al zeer geliefde Old Scuola. Maar wat je hier ook kunt vinden, is onze grote liefde Kula (wij zien hier ruimte voor de “Old Kula pizza”, maar wie zijn wij). Kula is dé plek voor lunch en ontbijt in Rotterdam Coolhaven.

 

Fotocredits: Instagram @thekulalife

Voordat alles open ging, gluurden wij al stiekem door de ramen. Waar we vanuit onze ooghoek al een boom in de ruimte zagen opdoemen. Een boom? Ja, je leest het goed, een boom. De interieurontwerper of architect van deze ruimte is zichzelf echt te boven gegaan met dit ontwerp. Neutrale zachte tinten, zonder dat het saai wordt. In het midden van de zaak een heel gaaf ontworpen houten boom, schommelstoelen, the whole shebang.

Laten we naast het mooie interieur vooral niet vergeten het te hebben over het eten. Het is een verzameling van heerlijke voedzame gerechten met ontbijt, lunch en (pre-yoga) snacks. Hoe klinkt een Sticky Tempeh Bowl, waarmee je in essentie Bali in een bowl ervaart, of een Big Jackfruit Burrito? Beide hebben we gegeten en ze zijn allebei echt een aanrader. Je eet deze in het restaurant of op het terras met uitzicht op de wijk Little C of het water.

Kula is opgericht vanuit de filosofie om mensen echt samen te laten komen. Dit doen ze niet alleen in het restaurant, maar ook in de yogastudio die je boven het restaurant kunt vinden. Op deze plek word je zen keer duizend, zeg maar. Het goed uitgedachte interieur hebben ze doorgetrokken naar de yogastudio en met uitzicht over het water volg je hier de fijnste yoga- en meditatielessen. Schuif na je yogales aan voor het ontbijt of neem een lekkere Chai Latte to go mee voor thuis.

Begrijp ons niet verkeerd. Wij houden van de drukte van Rotterdam, maar wil je even helemaal tot rust komen en het voorbijrazen van de stad even achter je laten, breng dan een bezoek aan Kula. We beloven je dat je er geen spijt van zult krijgen.

Kula Rotterdam