Nederland, Rotterdam13 april 2022, door Isa de Laat

Van festival naar centrum naar Rotterdam West; pizza’s in stijl bij Old Scuola Rotterdam West

Nederland, Rotterdam, 13 april 2022, door Isa de Laat

Van festival naar centrum naar Rotterdam West; pizza’s in stijl bij Old Scuola Rotterdam West

Aha, het festivalseizoen staat voor de deur. We verlangen naar zomeravonden vol muziek, gezelligheid en drankjes. Maar waar we stiekem ook naar verlangen zijn de foodtrucks. Eerlijk, zo'n overpriced frietje, pokebowl of pizza smaakt het beste als deze uit een hippe wagen komt. De pizza foodtruck Old Scuola zegt je misschien wel iets, van festivals als Lowlands, North Sea Jazz, Pinkpop. Ook dit jaar is deze weer aanwezig. Maar het is meer dan dat. Old Scuola ging van foodtruck naar restaurant in het centrum van Rotterdam, maar waar we nu de aandacht op vestigen is Scuola in Rotterdam West. Rotterdam West meets festival. Want bij Old Scuola in Rotterdam West kun je terecht voor huisgemaakte focaccia, craft beers en natuurlijk: Napolitaanse pizza's.

Old Scuola Rotterdam West

Old Scuola Rotterdam West

Scuola is de place to be voor al je Napolitaanse pizza’s. En dat we fan zijn, dat wist je waarschijnlijk al. Zo schreven we over de opening van Old Scuola in Rotterdam centrum en over de acties die ze gedaan hebben in bijvoorbeeld de coronaperiode.

Maar back to Rotterdam West, want daar draait het ten slotte om. Het terras met een uitzicht over de Coolhaven is een echte aanrader voor de komende maanden en de komst van het park aan de Coolhaven maakt het al helemaal aantrekkelijk. Geen grote industriële producenten, maar voornamelijk hyperlokaal (of hoogwaardige import van producten).

Pizza, yes! Bier, yes! Samen met Big Belly Brewing in Breda is Old Scuola eigen bier gaan ontwikkelen, de uitkomst; het merk Senza Etichetta. Drie biertjes hiervan zijn te vinden bij Old Scuola in West.

Die pizza’s zitten wel snor, maar er is meer. Hoe ze het aanbod zelf zouden omschrijven is als ‘een internationaal getinte bakery/pizza keuken’. Aha, dat klinkt veelbelovend. Volgens hun is pizza een gerecht waarbij deeg als wetenschap wordt gebruikt. Concreet betekent dit zeven verschillende hout oven gestookte pizza’s op het menu, waarmee volop geëxperimenteerd wordt.

Naast de classic pizza’s staat ook de lunchkaart bomvol met lekkere foccacia sandwiches. Wat we dan ook weer leuk vinden zijn de zelf ontwikkelde craft biertjes en owja, niet geheel onbelangrijk de natuurwijn.

Old Scuola