23 oktober 2018, door Maartje

Denim is het nieuwe roze voor in je huis: Japan Blue Co

23 oktober 2018, door Maartje

Denim is het nieuwe roze voor in je huis: Japan Blue Co

Verschillende designgrootheden hebben er in het verleden mee geëxperimenteerd. Denk Vitra die tijdens designbeurs Salone in Milaan in 2015 een reproductie van de vintage design klassieker van Jean Prouvé uit de jaren 20 lanceerde. Samen met Jeansmerk - ons Neerlands trots - G-star bekleedde zij de prachtig tijdloze retro-fauteuils met de coolste denim. Willen we nog steeds hebben, gaat nooit lukken.

En er zijn meer merken die momenteel bezig zijn met de ‘introductie’ van denim in je huis. Denimblauw is namelijk, zeg maar, het nieuwe roze voor in je huis, vinden wij. Zo produceert tapijtmerk Desso in hun lijn ‘Desso Denim’ tegenwoordig sustainable denim vloerkleden, gemaakt van gerecycelde garens afkomstig van onder andere oude visnetten. Waanzinnig! En ook hedendaagse designers maken regelmatig gebruik van de eeuwenoude indigo verftechnieken. Check bij Blue print Amsterdam en Toile de Chine maar eens wat voor wonderen te verricht worden met deze ambachtelijke technieken.

Grote uitdaging is echter dat – hoe mooi we onze jeans die we dragen ook vinden als ie verweert, vervaagt, verslijt en verkleurt – we dat dus juist niét willen in ons interieur.

Nou wil het toeval dat Blue Japan Co (een van de grootste hoogwaardige denim fabrikanten) met DE oplossing komt. Een wereldprimeur noemen ze het zelf. Zij lanceren in de week van Denim, die as we speak – gisteren, maandag 22 oktober – van start ging, de nieuwe innovatieve denimstof Shin Denim, een materiaal dat speciaal is ontwikkeld om meubels, interieuraccessoires en behang te ontwerpen en vervaardigen. Een materiaal met dus wél die authentieke ambachtelijke look, maar dat niét vervaagd, slijt of verkleurd.

In samenwerking met de Amsterdamse Jeansschool (jawel, er bestaat een Amsterdamse Jeansschool – en er is nog veel meer dat je niet weet op het gebied van denim) en 4 internationale designers hebben zij een speciale collectie ontwikkelt, die je deze week kunt bewonderen in Denim City in Amsterdam. Mocht je dat missen zijn de bijzondere items komend weekend ook nog te zien op het Blueprint Festival tijden de Amsterdam Denim Days.