14 november 2022, door Maartje

Deus Ex Machina Amsterdam is zoveel meer dan alleen een restaurant en een winkel

14 november 2022, door Maartje

Deus Ex Machina Amsterdam is zoveel meer dan alleen een restaurant en een winkel

Wie ooit op Bali is geweest, en/of in Australie, moet ooit van Deus Ex Machina gehoord hebben. Toch? Wij wel, en wij raakten verzot op het ruige concept van de zaak: surfers en bikers onder 1 dak. Stoer, cool, gebaseerd op een shop die het beste verkoopt voor wie zowel golf als ruig wegdek wil 'pakken'. Liefst allebei: als we de mannen in de Deus Ex Machina shop op Bali moeten geloven, dan hebben de eigenaren van Deus Ex Machina die handige zijbeugels voor aan je motor (of scooter, mag ook best) waarop je je surfboard kunt zetten, bedacht. Okeisgoed. Wij vinden de zaak vooral perfect voor een cool shirt of short én we waren er (op Bali) niet weg te meppen vanwege de heerlijke spicy pizza. Ha! Want inderdaad: Deus Ex Machina is niet alleen een shop: snacken, snaaien, uitgebreid eten en borrelen kan er in het café dat de meeste vestigingen hebben.

 

Inmiddels zijn de ‘Deus tempels’ wereldwijd een begrip en ook Amsterdam kon niet achterblijven. Deus Ex Machina is méér dan alleen een restaurant en een winkel met creativiteit en zelfexpressie voorop.

Deus Ex Machina Amsterdam

Deus Ex Machina Amsterdam

Op de (gigantische) plek waar vroeger het Belgische restaurant Lieve zat, en waar daarna de Spingaren huisde, kwam Deus Ex Machina Amsterdam. Gigantisch is de zaak, maar dat wisten de Aussies goed op te lossen voor knusse hoeken te creeeren, veel planten te gebruiken en door warme, ruige kleuren op de muren te smeren (en daar volop lijsten tegenaan te hangen). Er kwamen houten tafels en stoelen, en een klein maar fijn terras aan het water. Als we je een tipje mogen geven, dan neem je laptop mee en plof er neer om te werken. Klaar met werken? Check dan de evenementen die er georganiseerd worden.

 

O, en wip dan meteen even de winkel in aan de Herenstraat. Hier shop je de bekende, stoer, om te smullen Deus Ex Machina look.

Deus Café is in de ochtend geopend en onderdeel van Deus Cantina. Vanaf 09:00 uur haal je er goede koffie en een simpel en lekker ontbijtje of brunch.