Nederland6 december 2023, door Anna Sophie Wellink

Kaasfonduen: dit zijn de beste voor thuis

Nederland, 6 december 2023, door Anna Sophie Wellink

Kaasfonduen: dit zijn de beste voor thuis

Alle kaaskoppen verzamelen, want dit is zo lekker. Minimaal één keer per jaar, oké - let's be honest - twee of drie keer dan, is het tijd voor een cheesy feest. En wanneer is het beter dé tijd voor kaasfondue dan tijdens kerst? Nou, niet. Kaasfonduen is kerst, en vice versa. Van zelf de lekkerste fondue maken tot aan alleen nog even verwarmen. Bij deze plekken moet je wezen!

Nog meer kerstinspiratie nodig? Kijk dan eens hier.

Zelf kaasfondue maken

Zelf kaasfondue maken

Het is een kunst op zich, een écht goede kaasfondue in elkaar klussen. Alhoewel, met de juiste tools en de beste tips maak je binnen no time een kaasfondue om je vingers, de prikker én de pan bij af te likken. Succes gegarandeerd.

  1. Tikkeltje aan de prijzige kant, maar hartstikke worth it: ga voor kazen van goede kwaliteit.
  2. Raspen maar
  3. Klonterige kaas? Nee hoor, niet in onze kaasfondue! Een flinke scheut maïzena maakt de fondue dikker en voorkomt dat de boel gaat klonteren.
  4. Ook de wijn mag niet ontbreken in de kaasfondue (en vooral ook voor ernaast, voor de kok).

Bekijk hier het recept.

Kaasfondue van de Kaaskamer

Kaasfondue van de Kaaskamer

Zeg je kaas, dan zeg je.. de Kaaskamer. De mensen van de Kaaskamer in Amsterdam weten wel wat ze aan het doen zijn. Kaas in alle soorten, maten en types. Je kunt kiezen uit vier verschillende kaasfondues: Hollandse en Zwitserse (vers gemalen) of een fondue pakket met alles erop en eraan. Ben je liever lui dan moe? We are with you.. Ga dan voor de kant-en-klare kaasfondue. Voeg zelf nog wat vers gebakken brood en Franse cornichons toe en het kaasfeest kan beginnen. Of ga naar Smelt, tegenover de Kaaskamer, als je wilt dat anderen de kaasfondue voor je in elkaar flansen.

de Kaaskamer

Kaasfonduen bij Kaasbar

Kaasfonduen bij Kaasbar

Oké, de Kaaskamer is check. Maarrr onze andere grote favoriet mag niet ontbreken in dit lijstje. Welke dat is? Kaasbar! Tijdens de koude maanden serveert Kaasbar de lekkerste kaasfondues van maandag t/m woensdag. En hoe leuk. Deze kaasfondues (drie in totaal) zijn door de Kaaskamer samengesteld. Van Zwitserse of Hollandse kaasfondue tot eentje met truffel. Dat is smullen geblazen.

Wil je nog meer weten waar je lekker aan de kaasfondue kunt in Amsterdam? Hier moet je wezen.

 

Kaasfondue bestellen

Kaasfondue bestellen

Echt lekkere kaasfondue moet voor all people in heel Nederland beschikbaar zijn. En gelukkig kan dat. Bij versekaasfondue.nl moet je wezen. Hier bestel je online hele lekkere kaasfondues. Fondues? Ze hebben niet één, twee of drie soorten. Nee hoor, met maar liefst zeven (!) soorten kaasfondues kun je wel uit de voeten, toch? Van kaasfondue met bospaddenstoelen tot aan fondue met Jopen Koyt-bier.

Bestel je kaasfondue hier!

Kaasfondue van Fromagerie Abraham Kef

Kaasfondue van Fromagerie Abraham Kef

Wij zijn fan. Fan van het eerste uur. Van wat wil je weten? Nou, de kaas van Fromagerie Kef. Bij deze kaaswinkel hebben ze de lekkerste en beste kazen. Voor de Amsterdammers onder ons of de mensen die hiervoor wel even 020 willen opzoeken (wij zeggen doen!), hiero moet je wezen voor je kaasfondue. Je kunt er gelijk het perfecte brood bij bestellen en de bijbehorende garnituren zoals cornichons en de lekkerste worsten van Brand&Levie.

 

Bestel hier de kaasfondue

 

Kaasfondue van Bistrot des Alpes

Kaasfondue van Bistrot des Alpes

Zin in een kaasfondue take-away? Goed plan. Bij Bistrot des Alpes kun je fondue Savoyarde (met salade en brood) mee naar huis nemen. Wil je wel graag daar zitten? Kan. Dan heb je namelijk keuze uit twee soorten fondues: met charcuterie of zonder. Allebei lekker. Niet gek, want met allerlei specialiteiten uit de Franse Alpen op de kaart (ja, ze hebben er meer dan alleen fondue) moet het met de kaasfondue wel snor zitten. Pssst wij verklappen, dat zit ‘t ook!

Bistrot des Alpes

 

Fromagerie L'Amuse in Amsterdam en IJmuiden

Fromagerie L'Amuse in Amsterdam en IJmuiden

Al meer dan 30 jaar bekend op het gebied van kaas voor proeverijen, op locatie of thuis. Daar bestel je dus een makkelijke kaasfondue voor thuis. Gemaakt van hun midden-pittige kaasmix en op basis van wijn.

Deze hoeft je alleen even op te warmen op midden-hoog vuur en over te gieten in de fonduepan. En de fondue is verpakt in een bakje per persoon. Puur natuur, zonder E-nummers en conserveringsmiddelen en enkel een paar gram Maizena. Dan is de fondue véél dunner dan die uit de supermarkt de smaak is echter duizend maal rijker en puurder.

Kaasfondue L’Amuse