Nederland14 februari 2020, door Jorien Thijs

Moeders maak je heus niets wijs: donttellmum

Nederland, 14 februari 2020, door Jorien Thijs

Moeders maak je heus niets wijs: donttellmum

Het is wat, kind zijn. Klein als je bent, heb je te dealen met de nodige kwaaltjes. We noemen een waterpokken, of eczeem. Om nog maar te zwijgen over die chronische snotneus, blauwe plekken van al het vallen en luieruitslag. Aan ons ouders de nobele taak om al dat kleine baby- en kinderleed te voorkomen of om het leed zo draaglijk mogelijk te maken. Dat kunnen wij, heus, maar soms is een beetje hulp in de vorm van goede verzorgingsproducten wel fijn. Vond ook Marloes Visser, zelf moeder van twee. Ze werd gek van de goedbedoelde adviezen bij alle kinderkwalen, terwijl je als moeder (of vader!) wéét wat je kindje nodig heeft. Dat hoeft niemand je te vertellen. Marloes nam het heft in eigen hand en ontwikkelde samen met medisch professionals een productlijn waar je net zo op kunt vertrouwen, als op je eigen intuïtie. Give it up for donttellmum; een nieuw Nederlands zelfzorgmerk dat alleen werkt met de beste ingrediënten, zoals 100% plantaardige vaseline en havermout extract, en dat ons door die eerste jaren en kinderkwaaltjes heen loodst. Alles even vriendelijk in gebruik en bewezen effectief. Kind blij, jij blij. 

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Niet krabben!

Niet krabben!

Als we ergens zuinig op zijn dan is het wel het velletje van de babe. Dat heeft namelijk nogal wat te verduren, in de winter (verwarming!) én in de zomer (zon!). Wat zouden we graag het eczeem van ons oogappeltje wegpoetsen. Alleen al door het moppie constant te zien krabben, krijgen we zelf jeuk. Helaas is eczeem niet te genezen. Wat je als ouder wél kunt doen om de jeuk binnen de perken te houden: smeren, smeren, smeren en dat met een neutrale, vette crème.

donttellmum Eczeem Repair

donttellmum Eczeem Repair

De Eczeem Repair van donttellmum is klinisch bewezen effectief en dermatologisch getest. We grijpen naar deze tube voor het dagelijks onderhoud, maar ook voor de crisissituaties wanneer het eczeem ineens heftig opvlamt. Omdat we niet zomaar wat op dat extreem gevoelige velletje smeren, zijn we blij met deze crème zonder rommel. Alle drie de huideigen lipiden om het huidherstel te versnellen, 100% plantaardige vaseline om te hydrateren en havermout extract om te beschermen. Precies wat het onrustige kinderhuidje nodig heeft.

Om op je krentenbolletje te smeren

Om op je krentenbolletje te smeren

Ieder kind krijgt het een keer: waterpokken. En dat is eigenlijk maar goed, want op jonge leeftijd een stuk minder vervelend dan als je op volwassen leeftijd dit virus nog te pakken krijgt. Neemt niet weg dat je uk er goed ziek van kan zijn en van top tot teen onder de blaasjes komt te zitten. En dat jeukt! Om te voorkomen dat junior blijft krabben zijn er trucs uit grootmoeders tijd, maar daarnaast voelt het ook fijn om met iets verkoelends te kunnen smeren. Zoals de Waterpokken Behandeling van donttellmum, een bewezen effectieve formulering die we in de koelkast bewaren zodat de zalf lekker koud is. En ook pretty cool: de emulsie heeft een zogenaamd ‘no-touch applicator’ zodat je de blaasjes niet hoeft aan te raken. Dat is fijn, want hierdoor verklein je de kans op een bacteriële infectie en dus de kans op littekens. De  kwast is makkelijk en hygiënisch in gebruik. Bovendien kun je zo met één hand de blaasjes aanstippen en met de andere je kind vasthouden. En simpel: na gebruik spoel je het kwastje af onder de hete kraan en daarna kan de boel weer terug in de koelkast. Waar is het waterpokkenfeestje?

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Vallen en weer opstaan

Vallen en weer opstaan

Het allerleukste zijn ze als ze eigenlijk heel stout doen en overal op klimmen. Minder leuk is het als ze vervolgens van bank/kinderstoel/kookeiland (true story) afrollen. Au. Direct in de weer met Vallen & Stoten Gel van donttellmum verkoelt én – ook belangrijk, eerlijk is eerlijk – voorkomt dat je kind een dik blauw ei op zijn voorhoofd krijgt. De tube-applicator a.k.a. de ‘toverstaf’ is makkelijk en hygiënisch, want je hoeft niet met je (vieze) handen de plek aan te raken. In de gel zit o.a. arnica, een natuurlijk ingrediënt dat blauwverkleurde huid verzorgt, 100% plantaardige vaseline en havermoutextract. Ook fijn om te gebruiken voordat je kleintje zijn vaccinaties krijgt en een essentieel item in de luiertas als je uk zijn eerste stapjes begint te zetten. Of later als hij zijn entree maakt op het hockey- of voetbalveld: deze gel doet ook wonderen als je kind een smakker maakt tijdens het sporten.

Babybillen om in te knijpen

Babybillen om in te knijpen

Nog zo’n onmisbaar onderdeel in de luiertas: billenzalf. Iedere ouder weet, zo lang je kind in de luiers zit, is luieruitslag aan. Zielig, want je kan je lieve baby of dreumes zo lastig uitleggen waarom het zo’n pijn doet. Een verzorgende zalf met de juiste werkzame stoffen helpt. De billenzalf van donttellmum is helemaal vegan en bevat de juiste combinatie van 100% plantaardige vaseline en zinkoxide. Dit magisch duo verzorgt, beschermt én ondersteunt. Er zit voldoende zink in om effectief te zijn, maar niet zoveel dat het een dikke witte laag achterlaat. Deze zalf trekt juist snel in dus bij de volgende verschoonronde hoef je niet eerst stevig te boenen met doekjes. Scheelt weer. Verder zitten in de zalf amandel en zonnebloemolie; fijn voor de kwetsbare huid en in de strijd tegen luieruitslag.

Voor je snotneus

Voor je snotneus

Met de komst van een kind, haal je ook een flinke lading snot in huis. Chronische loopneuzen, gebroken nachten, we’ve had it all. Je kunt natuurlijk een ui naast het bed van je snotneusje zetten, maar of dat nou echt zoden aan de dijk zet? Een tikkeltje moderner én effectiever zijn de inhalatiepleisters van donttellmum. De pleisters in leuke dierenvormpjes plak je op de pyjama van je uk en daarna doen de etherische oliën zoals eucalyptus en menthol de rest van de nacht hun werk. De pleisters zijn vrij van kamfer, een stof waarvan bekend is dat het huidirritatie kan veroorzaken. Een geruststellend gevoel dus. Met de afgifte van wel acht uur kan je kindje vrijer ademen en zal dus rustiger slapen. En jij ook. Win-win 🙂

Hé Kiddo!

Hé Kiddo!

Bonuspunten voor donttellmums Kiddo. Wie? Kiddo. Dat is het olijke poppetje die iedere verpakking siert en die met simpele signalen aangeeft waar de pijn of de jeuk zit. Speciaal bedacht voor onze mini’s die het nog niet in woorden kunnen uitdrukken: dankzij de Kiddo kunnen ze het ook gewoon aanwijzen. Mogen we kleurplaten en knuffel-Kiddo’s team donttellmum?!