Griekenland15 juli 2019, door Maartje

Doryssa Boutique Hotel op Samos, Griekenland

Griekenland, 15 juli 2019, door Maartje

Doryssa Boutique Hotel op Samos, Griekenland

Wie denkt dat-ie Griekenland 'nu wel gezien heeft', heeft het hoogstwaarschijnlijk mis. Want kende je deze op het prachtige, kleine, relatief on-ontdekte eiland Samos al? Het eiland ligt voor de kust van Turkije (maar het is toch echt Griekenland) en is een kleine, kleurrijke enclave met de mooiste stranden. Hier, op Samos, stuitten we prompt op onze volgende bestemming: Doryssa Boutique Hotel op Samos, Griekenland

Doryssa Boutique Hotel

Doryssa Boutique Hotel

Voordat we van wal steken over het hotel zelf, twee fijne zaken: 1) je mag je hondje meenemen. Sterker nog: het hotel is maar wat trots op hun hondvriendelijkheid. Dus mocht je viervoeter gemakkelijk mee het vliegtuig in kunnen: go for it! En 2) we waren blij verrast toen we zagen dat het Doryssa Boutique Hotel gewoon een TUI bestemming is. En dus boek je én voordelig én alles-in-een (verblijf + auto +hotel = o zo gemakkelijk). Die zag je misschien niet aankomen, maar TUI heeft een fiks aantal heuse parels in het assortiment (nee, dit is geen gesponsord artikel). Zo boekten wij ook een van onze favoriete plekken op aarde, de Hillside Beach Club, via TUI. Alles daarover lees je hier, maar ik dwaal af. Het ging hier namelijk over deze Griekse nieuwe, het Doryssa Boutique Hotel op Samos. Het kleinschalige hotel ademt een en al boho.

Wel goed om te weten: het beeldige bohemian Boutique by Doryssa is adults only. Dus perfect voor koppels die nog láng geen zin hebben in kids, juist op baby-moon zijn of het kroost ondergebracht hebben voor een welverdiend lang weekend samen. Er zijn maar 25 kamers in het stijlvolle hotel en alles is even esthetisch ingericht. De bedden zijn top notch, het ontbijt uitgebreid en de loungebedden aan het zwembad zijn van de categorie om nooit meer uit te komen. Met de locatie is ook niks mis: op de fiets ben je binnen een paar minuten op Asterias Beach Club of de haven van het hele leuke stadje Pythagorion.

Boeken doe je hier