18 oktober 2017, door Maartje

Dutch Design Week (DDW) Eindhoven

18 oktober 2017, door Maartje

Dutch Design Week (DDW) Eindhoven

En daar is ie weer... Dutch Design Week, in de volksmond (/designersmond) ook wel DDW genoemd, ofwel hét (zoals ze zelf zeggen) grootste designevenement van Noord-Europa dat elk jaar in oktober plaatsvindt in Eindhoven. Deze week gaat één en ander weer van start, het 9-daagse spektakel dat a.s zaterdag 21 oktober begint en dat tot en met de 29ste Eindhoven 'De Gekste' volledig op z'n (design)kop zet.

Op maar liefst 110 verschillende locaties door de hele stad kun je je verwonderen, vergapen of verbazen over werk dat gepresenteerd wordt door ruim 2500 ontwerpers (samen met 295.000 andere bezoekers, dat dan weer wel). DDW organiseert en faciliteert onder andere tentoonstellingen, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten, debatten en festiviteiten, met dit jaar het thema 'Stretch'. Gevestigde nationale en internationale grote namen en merken presenteren hier werk en concepten, maar de nadruk ligt deze week vooral op werk en ontwikkeling van jong talent en ontwerpen voor de toekomst, met veel oog voor experiment, vernieuwing en cross-overs.

Iets te eten tussen al het design geweld door? Hier moet je deze dagen wezen: Pop-up restaurant Wall Street

Barts Boekje - DDW

Om te voorkomen dat je verdrinkt in deze 'design tsunami', helpt DDW je een selectie te maken uit de programma onderdelen. Via de website http://www.ddw.nl of DDW app kun je een keuze maken per thema (bv living, health design, sustainable design, enz) of per discipline (product ontwerp, textiel & mode, food design, enz).

Ook stelden dit jaar verschillende experts op verzoek van Dutch Design Week thematische designroutes samen. Routes die je te voet, op de fiets of met een DDW auto langs een speciale selectie van exposities, presentaties, lezingen en muziek leiden. Zo zijn er rondleidingen voor de nieuwkomers, maar ook voor de doorgewinterde bezoeker en voor alles ertussenin.

Naast HEEL VEEL design is er trouwens ook nog een uitgebreid muziekprogramma http://www.ddw.nl/en/music voor als je 's avonds toch ff moet af kicken van al het design geweld...

x Maud