13 juni 2020, door Maartje

Een droom in het Limburgse groen: Pillows Charme Hotel Château De Raay

13 juni 2020, door Maartje

Een droom in het Limburgse groen: Pillows Charme Hotel Château De Raay

I had a dream... En die had verdomd veel te maken met iedere dag wakker worden op een donziger dan donzig kussen in een kasteelbed. Prompt popt het volgende bericht op mijn inbox: het jongste Pillows hotel van Nederland is open, en het is álles waar ik van droom! De naam? Het Pillows Charme Hotel Château De Raay in Baarlo (Limburg), het zesde Pillowshotel van het land, en een uniek chateau-hotel.

Whuut? Ja, dat is nogal een mond vol, maar voordat je verder leest, onthoudt dit: Kasteel. In het groen. De droom. Ja? Zijn we er? Al geboekt? Snap ik (wij ook). Maar er is meer! Leest u mee? (en verlekker je vooral even aan de plaatjes)

Pillows Charme Hotel Château De Raay in Baarlo

Pillows Charme Hotel Château De Raay in Baarlo

Voorop gesteld dat de full package – eten, slapen, ontbijten, lummelen en de buurt verkennen, uiteraard de ultieme minivakantiedroom oplevert, moet gezegd dat alleen het bijbehorende restaurant De Tuin van de Barones bij het kasteel, al een mini break in een mini break is. Zoals je hier al kon lezen, zijn restaurants bij kastelen namelijk onze nieuwe crush aangezien precies deze buitenplaatsen zorgen voor opperbest buitentafelen.

Dat begint namelijk al voordat je er bent: de omgeving van Baarlo in Noord-Limburg is sprookjesachtig en vakantie uit de boekjes. Tafeltje te pakken? Dan gaat de vakantievibe lekker verder: alle gerechten van restaurant De Tuin van de Barones worden zoveel mogelijk gemaakt van producten uit de streek en uit eigen moes- en kruidentuin.

"

Juist nu, in een periode waarin mensen op zoek zijn naar fijne plekken om in eigen land te ontspannen, is dit charmehotel een waardevolle aanvulling

"

Wel de mogelijkheid om in te checken? Verheug je dan op een superdeluxe en uber-romantisch verblijf (kids zijn overigens hartstikke welkom, is ook leuk) met dank aan die eerder genoemde sprookjesachtige omgeving en het beeldschone hotel dat aan de ene kant heel rustig en sereen aanvoelt, maar waar aan de andere kant de stylisten hun creativiteit kwijt mochten in kleur en kunst. Het gebouw werd gebouwd in de Middeleeuwen en is één van de meest unieke en authentieke chateauhotels van Nederland. Eenmaal binnen word je met te gekke eigentijdse kunst verrast. Er zijn 50 comfortabele kamers en suites, verschillende charmante salons, intieme private dining ruimtes, een fitnessruimte, een niet te missen terras (met zalige ligbedden!), een bar en wijnkelder (we zeiden het toch: bij de kastelen moet je wezen), een moestuin en kruidenkas en zoals gezegd het sfeervolle restaurant De Tuin van de Barones.

Op verkenning? Château De Raay ligt direct aan het natuurgebied De Peel – perfect voor natuurliefhebbers. O, en Designer Outlet Roermond is ook om de hoek! Maar je hoeft natuurlijk niet weg: je kunt ook een verzorgde picknick op het landgoed regelen, een yoga les in de tuinen van het chateau volgen of een potje golfen bij Golfbaan de Golfhorst.