3 februari 2020, door Maartje

Elk seizoen is bruiloftseizoen

3 februari 2020, door Maartje

Elk seizoen is bruiloftseizoen

Trouwen in de herfst of winter? Wij, van Myrthe Regelt Het, zien de de aanvragen voor najaars- en winter bruiloften steeds populairder worden. En om eerlijk te zijn... we get it! De first look onder een prachtige herfstboom is namelijk best wel behoorlijk magisch... En niet alleen zijn deze seizoenen ontzettend intiem en sfeervol, ook zitten er organisatorisch een hoop voordelen aan! (extra bonus: geen weerstress! Want je gaat al uit van een waardeloos scenario)

(beeldcredit: MRH-foto: Ilka van Wieren)

Winter is coming…

Winter is coming…

Laten we eerst de (organisatorische) voordelen voor je op een rijtje zetten: 

Tijdens de najaarsmaanden hoef je geen rekening te houden met weersomstandigheden of last-minute back-up plannen te maken omdat het regent want je organiseert waarschijnlijk alles lekker binnen. Ha! Misschien maak je het jezelf en gasten zelfs zo gemakkelijk dat je alles beperkt houdt tot één locatie. Hééérlijk overzichtelijk, toch? 

Zoals we al zeiden kun je in deze maanden gebruik maken van de herfstkleuren of winterse feestverlichting die jouw bruiloft & foto’s (in die volgorde: laat je dag als-je-blieft niet overheersen door de wens voor het Perfecte Plaatje) nog meer romantiek toe doen. Niet alleen de verlichting in bomen en straten kan daarbij van pas komen: ook is het natuurlijke licht zachter waardoor je fotograaf minder rekening hoeft te houden met schaduwen die ongunstig uit kunnen pakken (we all have an ugly selfie in fel licht).

(beeldcredit: MRH-foto: Ilka van Wieren)

Decoratie

Decoratie

Let’s be honest: naast trouwjurken bestaan de meeste van onze pinterest-pins uit plaatjes van droomlocaties, toch? Lang gedekte tafels en bloemstukken. Jaaaa.

Om nog maar eens een (enorm) voordeel te noemen van trouwen in de herfst of winter is dat je origineel kunt zijn in de aankleding. Denk aan warme en natuurlijke tinten, gecombineerd met gedrapeerde stoffen en ontelbare kaarsen en lichtjes die veel beter overkomen vanwege het vroeg vallen van de avond. Vuurkorven waar de gasten kunnen bijkomen van het dansen of Whiskey en sigaar nuttigen… klinkt goed toch?

(beeldcredit: MRH-foto: Naomi van der Kraan)

(beeldcredit: MRH-foto: Ilka van Wieren)

Je kunt  een hele mooie en gezellige sfeer creëren, waarbij je helemaal los kunt gaan op de styling! Met jullie personal touch zullen gasten zich echt warm en welkom voelen! En laten we eerlijk zijn: het is wel net anders dan een overdaad aan bloemen en linten die je eerder op een zomerse bruiloft tegenkomt.
(beeldcredit: MRH-foto: Ilka van Wieren)

Ben je nou bang dat Ome Jan binnenkomt in een casual geruit overhemd waarbij hij alleen zijn instappers heeft verruild voor een leren schoentje? Of dat je schoonzusje in een lichte kleur verschijnt? Nou mooi niet in de winter! Dan is de mens toch sneller geneigd om zich wat donkerder en minder casual te kleden. Dit zal de foto’s ontzettend goed doen zonder dat je je gasten een onmogelijke dresscode hoeft op te leggen. En wil je ze toch vragen zich aan een dresscode te houden? (groot gelijk, jouw dag!) dan adviseren we eens wat plaatjes te zoeken van een donkerbruine dresscode… Of zwart natuurlijk, als de aloude regel aan je laars wil lappen dat er 2 kleuren not done zijn op een huwelijk (zwart – dat is voor begrafenissen, en wit – dat is voor de bruid). Super chique! 

(beeldcredit: MRH-foto: Ilka van Wieren)

Timing is everything!

Timing is everything!

We zien maanden zoals november of februari dan ook als maanden die perfect zijn voor een goed feestje! Dit zijn maanden waarin je gasten echt kunt verrassen met een lichtpunt in donkere dagen. Daarnaast geeft het voor je gasten, maar ook zeker voor jullie wat meer lucht in het drukke zomer-trouwseizoen, waardoor je het ‘zoveelste-feest’ gevoel voorkomt.

Óf misschien juist op een datum waarop iedereen vrij is! Hoe leuk is het om je bruiloft op nieuwjaarsdag te vieren? Forever een leuke herinnering aan oud/nieuw, cheers to the new year!

We zien hiernaast ook dat leveranciers zoals fotografen, locatiehouders en bands vaak meer beschikbaarheid hebben, wat zorgt voor een goede onderhandelingspositie! Kijk, dit zijn nou tips waar je wat aan hebt. Vergeet niet ons te bellen voor de planning en/of styling, we hebben er nu al zin in namelijk, dat begrijp je… 😉