9 juni 2019, door Maartje

En nóg een stadsoase! Lofi @ Amsterdam Sloterdijk

9 juni 2019, door Maartje

En nóg een stadsoase! Lofi @ Amsterdam Sloterdijk

We mogen het, vooral in het weekend, graag in de Amsterdamse 'uithoeken' zoeken, zoals in Amsterdam Noord waar je bijna over de creatieve vrijhavens struikelt (bijna). En diep in West waar bij station Sloterdijk, aan de Basisweg, het nieuwe Lofi de deuren opende. Een 'creatieve stadsoase' noemen de initiatiefnemers het zelf, waar muziek en cultuur samenkomen.

Lofi Amsterdam

Lofi Amsterdam

In de praktijk houdt dat vooral in dat er een nieuw Amsterdams weekendadres is geboren: de eclectische programmering staat vol met livemuziek en laagdrempelige culturele activiteiten, waardoor Lofi Amsterdam zowel een stads- als een buurtfunctie heeft. Dat ‘voor de buurt’ uit zich ook in het niet-gelikte van de plek. Een verademing in een stad waar de meeste nieuwe opening om de juiste hippe kleur om de muren en het perfecte fluwelen zitje draaien. Nee hoor, bij Lofi is imperfectie key, wat perfect aansluit bij het rauwe gebied dat Amsterdam Sloterdijk is. Er zijn grote deuren, hoge plafonds en rauwe afwerkingen. Buiten vind je een met containers afgeschermde stadstuin met kunstgras, grote picknicktafels en strandbedden – kijk! Daar is de stadse oase die we je beloofden.

Het podium is verplaatsbaar waardoor ieder event zijn eigen sfeer heeft en het wekelijkse programma (van donderdag tot en met zondag) gaat van ‘afterwork drinks’ tot paella eten in de tuin en van live klassieke muziek tot zaterdagmiddagmarkten met jamsessies. Bovendien zijn de meeste evenementen gratis. Wat er uit de speaker komt en wat erop het menu staat, wisselt continu maar vast staat dat zondag  dansdag is: dansen op disco en house as it pleases you.

Lofi vind je aan de Basisweg 63, op 5 minuten van station Amsterdam Sloterdijk. De officiële opening is 13 juni.