Nederland, Amsterdam1 juli 2024, door Sanne Carbaat

EK Voetbal 2024 kijken in Amsterdam – op deze plekken zit je goed

Nederland, Amsterdam, 1 juli 2024, door Sanne Carbaat

EK Voetbal 2024 kijken in Amsterdam – op deze plekken zit je goed

Het EK voetbal in Duitsland, met de finale op 14 juli, is al even gestart De wedstrijden worden gespeeld in tien stadions, verspreid door heel Duitsland over tien steden. De openingswedstrijd vindt plaats in München en de finale een maand later, in Berlijn. Je hoeft natuurlijk niet naar Duitsland om een wedstrijd te kijken, nee joh! Dat doe je lekker in een van onderstaande kroegen en cafés in Amsterdam. Wel het feestje, niet de rotzooi.

Dus; waar gaan we kijken?

 

EK voetbal 2024 kijken in Amsterdam

EK voetbal 2024 kijken in Amsterdam

Café Kiebêrt: bij Kiebêrt houden ze wel van een potje gezelligheid, en zo dus ook van een potje voetbal. In Zuid vind je deze tent, op de Marathonweg. Grote schermen, goed geluid, voldoende bier en bitterballen: de mensen bij Kiebêrt snappen hoe een gezellige avond voetbal kijken op te zetten. Ze zetten het groots op, dus ruimte voor veel volk én ze zenden alles uit, dus mochten iemand graag een andere wedstrijd zien, dan kan dat ook!

Vondeltuin: de Vondeltuin in het Amsterdamse Vondelpark vinden we eigenlijk altijd wel een fijne plek om aan te schuiven. Grote picknick tafels, overzichtelijk menu met goede gerechten en dus heel veel ruimte. Ideaal voor grotere groepen en als je met een kleiner kluppie aan wilt schijven, kun je altijd wel ergens een hoekje vinden om het EK te kijken. Met de grote schermen kun je het vanuit elke stoel of staplek eigenlijk wel zien.

Café Mooy: in het centrum van Amsterdam, in de Kolksteeg vind je Café Mooy. Een typisch bruin café, met megastijle trap naar de wc (houd dat in je hoofd als je per ongeluk een paar bier te veel op het Nederlands elftal drinkt) en met twee schermen. Veel ruimte is er niet, en wanneer er voetbal is, wordt Mooy goed gevonden. Er is een terras, maar zonder zicht op de schermen helaas. Zorg dus dat je op tijd binnen bent, of een plan B hebt. Voor de mensen die wel een beetje mee willen doen met de voetbalgezelligheid, maar niet perse de meute in hoeven, kun je altijd nog aan de overkant gaan zitten, bij Bierproeflokaal in de Wildeman. Geen voetbal, wel veel lekkere bieren.

Café Kuijper: een prachtige, oude bruine kroeg op de Linnaeusstraat in Oost. Een goede bodem leg je hier sowieso, en het heeft ook altijd een beetje dat buurtkroeg en ons-kent-ons gevoel. Het EK wordt op groot scherm uitgezonden, de salmari en jenever zijn koud en de service snel en vriendelijk. Go Oranje!

Bar Kantoor: Een plek waar oranje wordt omringt met groen. Midden in het Westerpark, een megascherm om de wedstrijd te bekijken. Kom je vroeg, zit je eerste rij, wil je zeker zijn van een plek? kun je een van de biertafels vooraan reserveren. En een big winner, bij de biertafels komen ook bitterballen en twee pitchers met bier (zoals het hoort). Er is ook de mogelijkheid om een gedeelde tafel te reserveren.

Krusta: Bij voetbal kijken hoort nou eenmaal een bepaald soort voedsel. En laat nou net bier en pizza op dat lijstje staan. En waar kun je het beste voetbal kijken met een goed stuk pizza? Bij Krusta. Reserveer hier. 

Carstens: geen moment willen missen tijdens dit EK? Carstens heeft hele grote schermen én een gezellige sfeer. Met ook hier een leuke EK aanbieding: twee pints & vier bitterballen voor €15, twee Aperol Spritz & vier kaassticks voor €20 én vier pints & een gemengde bittergarnituur voor €35. Aanschuiven maar bij Carstens. 

Kaagmanenkortekaas: ook leuk is het bij Kaagmanenkortekaas die woensdag 10 juli tussen 18.00 en 20.30 een speciaal driegangenmenu voor €49,50 serveert met een garnalencocktail beans & sausage met Zeeuwse mosselen, pudding & kersen en natuurlijk bier en wijn op magnum. Daarnaast zijn er tijdens de wedstrijd nog kaasblokjes, ossenworst en bitterballen te bestellen. Reserveer hier.

Thuis voor de buis met de Philips Airfryer Dual Basket

Thuis voor de buis met de Philips Airfryer Dual Basket

Die oranje sferen kun je natuurlijk ook gewoon naar huis halen. Want wat is er nou gezelliger dan een ouderwets potje voetbal kijken, luidkeels de Oranjes toejuichen met natuurlijk héél veel snacks. Vrij weinig, vinden wij. Met de Philips Airfryer Dual Basket is het feest compleet. Want dames en heren, de beste ‘hack’: niet één, maar twee mandjes. Friet met kroketten dus, én voor de foodies appelchips met groente. En dat dus allemaal tegelijk. Een echte topper dus ook wanneer de keuzestress toeslaat. Kun je tijdens het EK voetbal team Bitterbal en team Groentesnack tegelijkertijd toejuichen.

Toch de stad in?

Toch de stad in?

Tapmarin: in de Pijp vind je Tapmarin, een heel goed adres voor alle (belangrijke) voetbalwedstrijden, en Ajax wordt sowieso altijd uitgezonden. Natuurlijk rollen ze ook de drie grote schermen uit voor het EK 2024 en verandert Tapmarin in een voetbalkantine. Door de drie schermen heb je vanuit alle hoeken goed zicht, zodat je geen enkel doelpunt hoeft te missen. Ook leuk: je kunt bij Tapmarin je eigen taptafel afhuren!

Belushi’s: midden op de Warmoesstraat huist Belushi’s, de bar van het St. Christophers Hostel. Ze hebben een verstopte binnentuin waar met mooi weer een scherm hangt, en anders zijn er voldoende schermen binnen. Het publiek is wat jonger, want he: je zit toch in een hostel, maar voor een goed (EK)feestje moet je zeker bij Belushi’s zijn.

Papeneiland: als je bovenin een plekje hebt gevonden, kun je het scherm goed zien, maar dat is soms wel echt ellenbogen next level. Voor Jordanese gezelligheid, een lekker potje bier en meedoen met juichen als het Nederlandse elftal heeft gescoord is Papeneiland een meer dan prima plek.

Café Schinkelhaven: tegenover de zuidingang van het Vondelpark, met een gezellig terras en een flinke spelletjeskast. Die laatste zal je tijdens het EK waarschijnlijk niet nodig hebben, maar he: een potje Jenga kan altijd wel.

Café Thijssen: ja, Café Thijssen mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Op de altijd drukke Brouwersgracht in de Jordaan. Heerlijk bruincafé, en uitermate goede (maar drukke!) plek om het EK te kijken. Mochten het Nederlandse elftal winnen, weet je ook dat je goed zit in de Jordaan voor een spontaan straatfeestje.

Café Chris Scholten: ouderwetse mokumse gastvrijheid, en een tikkeltje ordinair, maar daar zijn we heus niet vies van. Veel jongelui, juppen uit de Pijp en natuurlijk alle stamgasten. Geen fratsen, gewoon gezellig. En met het EK pakken de mensen achter Chris Scholten extra uit en is het groot feest.

Aan het water

Aan het water

Vooges aan ‘t IJ: heeft ook een uitgebreid programma klaarstaan. Hier draait het scherm tijdens de voetbalwedstrijden op volle toeren. Onder het motto ‘we vreten ze op’ wordt bij elke wedstrijd van Nederland een maaltijd geserveerd uit het land van de tegenstander. Voor slechts 25 euro per persoon geniet je van deze culinaire ervaring, inclusief een lokaal biertje. En natuurlijk, de dresscode bij Vooges aan ‘t IJ is oranje. Verder kun je deelnemen aan de Vooges Scorito Poule, waarbij je niet alleen de pot kunt winnen, maar ook mooie prijzen van leveranciers. Altijd leuk, zo’n extra spelelement. Kaarten kun je hier halen

Strand Zuid: Tijdens de EK periode is het even StrandOranje geworden. En wat kun je dan verwachten? Veel oranje, veel bier, goed eten, en natuurlijk grote schermen om de wedstrijd op te bekijken. En na afloop, alleen maar meer feest.

Op stap met de kids?

Op stap met de kids?

Chateau Amsterdam: ontsnap aan de drukte van de stad en en pak de pont naar Noord. Het is hier een stuk rustiger, dus ideaal met de kids. En natuurlijk omdat het Family Sundays is bij Chateau. Deze keer met het EK live op een groot scherm, bittergarnituur, en onze favoriete drankjes: oranje wijn en Aperol Spritz.