Nederland, Amsterdam15 mei 2024, door Sanne Carbaat

EK Voetbal 2024 kijken in Amsterdam – op deze plekken zit je goed

Nederland, Amsterdam, 15 mei 2024, door Sanne Carbaat

EK Voetbal 2024 kijken in Amsterdam – op deze plekken zit je goed

Nog even en het EK 2024 gaat van start! Op 14 juni start het EK voetbal in Duitsland, met de finale op 14 juli. De wedstrijden worden gespeeld in tien stadions, verspreid door heel Duitsland over tien steden. De openingswedstrijd vindt plaats in München en de finale een maand later, in Berlijn. Je hoeft natuurlijk niet naar Duitsland om een wedstrijd te kijken, nee joh! Dat doe je lekker in een van onderstaande kroegen en cafés in Amsterdam. Wel het feestje, niet de rotzooi.

Nederland speelt op:

• Zondag 16 juni 2024 (Hamburg) om 15.00 uur: Polen- Nederland
• Vrijdag 21 juni 2024 (Leipzig) om 21.00 uur: Nederland - Frankrijk
• Dinsdag 25 juni (Berlijn) om 18.00 uur: Nederland - Oostenrijk

Dus; waar gaan we kijken?

 

EK voetbal 2024 kijken in Amsterdam

EK voetbal 2024 kijken in Amsterdam

Café Kiebêrt: bij Kiebêrt houden ze wel van een potje gezelligheid, en zo dus ook van een potje voetbal. In Zuid vind je deze tent, op de Marathonweg. Grote schermen, goed geluid, voldoende bier en bitterballen: de mensen bij Kiebêrt snappen hoe een gezellige avond voetbal kijken op te zetten. Ze zetten het groots op, dus ruimte voor veel volk én ze zenden alles uit, dus mochten iemand graag een andere wedstrijd zien, dan kan dat ook!

Vondeltuin: de Vondeltuin in het Amsterdamse Vondelpark vinden we eigenlijk altijd wel een fijne plek om aan te schuiven. Grote picknick tafels, overzichtelijk menu met goede gerechten en dus heel veel ruimte. Ideaal voor grotere groepen en als je met een kleiner kluppie aan wilt schijven, kun je altijd wel ergens een hoekje vinden om het EK te kijken. Met de grote schermen kun je het vanuit elke stoel of staplek eigenlijk wel zien.

Café Mooy: in het centrum van Amsterdam, in de Kolksteeg vind je Café Mooy. Een typisch bruin café, met megastijle trap naar de wc (houd dat in je hoofd als je per ongeluk een paar bier te veel op het Nederlands elftal drinkt) en met twee schermen. Veel ruimte is er niet, en wanneer er voetbal is, wordt Mooy goed gevonden. Er is een terras, maar zonder zicht op de schermen helaas. Zorg dus dat je op tijd binnen bent, of een plan B hebt. Voor de mensen die wel een beetje mee willen doen met de voetbalgezelligheid, maar niet perse de meute in hoeven, kun je altijd nog aan de overkant gaan zitten, bij Bierproeflokaal in de Wildeman. Geen voetbal, wel veel lekkere bieren.

Café Kuijper: een prachtige, oude bruine kroeg op de Linnaeusstraat in Oost. Een goede bodem leg je hier sowieso, en het heeft ook altijd een beetje dat buurtkroeg en ons-kent-ons gevoel. Het EK wordt op groot scherm uitgezonden, de salmari en jenever zijn koud en de service snel en vriendelijk. Go Oranje!

Tapmarin: in de Pijp vind je Tapmarin, een heel goed adres voor alle (belangrijke) voetbalwedstrijden, en Ajax wordt sowieso altijd uitgezonden. Natuurlijk rollen ze ook de drie grote schermen uit voor het EK 2024 en verandert Tapmarin in een voetbalkantine. Door de drie schermen heb je vanuit alle hoeken goed zicht, zodat je geen enkel doelpunt hoeft te missen. Ook leuk: je kunt bij Tapmarin je eigen taptafel afhuren!

Belushi’s: midden op de Warmoesstraat huist Belushi’s, de bar van het St. Christophers Hostel. Ze hebben een verstopte binnentuin waar met mooi weer een scherm hangt, en anders zijn er voldoende schermen binnen. Het publiek is wat jonger, want he: je zit toch in een hostel, maar voor een goed (EK)feestje moet je zeker bij Belushi’s zijn.

Papeneiland: als je bovenin een plekje hebt gevonden, kun je het scherm goed zien, maar dat is soms wel echt ellenbogen next level. Voor Jordanese gezelligheid, een lekker potje bier en meedoen met juichen als het Nederlandse elftal heeft gescoord is Papeneiland een meer dan prima plek.

Café Schinkelhaven: tegenover de zuidingang van het Vondelpark, met een gezellig terras en een flinke spelletjeskast. Die laatste zal je tijdens het EK waarschijnlijk niet nodig hebben, maar he: een potje Jenga kan altijd wel.

Café Thijssen: ja, Café Thijssen mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Op de altijd drukke Brouwersgracht in de Jordaan. Heerlijk bruincafé, en uitermate goede (maar drukke!) plek om het EK te kijken. Mochten het Nederlandse elftal winnen, weet je ook dat je goed zit in de Jordaan voor een spontaan straatfeestje.

Café Chris Scholten: ouderwetse mokumse gastvrijheid, en een tikkeltje ordinair, maar daar zijn we heus niet vies van. Veel jongelui, juppen uit de Pijp en natuurlijk alle stamgasten. Geen fratsen, gewoon gezellig. En met het EK pakken de mensen achter Chris Scholten extra uit en is het groot feest.