Engeland20 februari 2021, door Anne Abendroth

Het beste van de Engelse kust (+ voorpret in films en series!)

Engeland, 20 februari 2021, door Anne Abendroth

Het beste van de Engelse kust (+ voorpret in films en series!)

Als je ooit een voet in Engeland hebt gezet en ook nog eens fan bent van populaire series dan heb je vast de link al gelegd. Want het is waar, de meeste filmlocaties die gebruikt worden in populaire series zoals Broadchurch, Harry Potter en Peaky Blinders bestaan echt! De Engelse kust is al lange tijd een populaire locatie voor de mooiste films en het tot leven wekken van verhalen.

Charmante vissersdorpjes, vriendelijke pubs en stijlvolle restaurants aan zee - de Engelse kust een must visit bestemming wanneer het even kan. En wat beter dan voorpret? Juist. Voila, een lijstje met adressen en tips langs de Engelse kust om alvast je inner Kate Winslet te channelen.

The East Coast

The East Coast

The Dig al gezien? Deze film belooft één van de grote successen van Netflix te worden dit voorjaar. Dit komt door het goede acteerwerk van acteurs als Carey Mulligan en Ralph Fiennes, maar ook vanwege het ruige landschap waarin het intrigerende verhaal zich afspeelt: de kust van Suffolk, ten noordoosten van Londen in de Engelse kustregio. De regisseur van The Dig heeft volop gebruik gemaakt van de grote brakwatergebieden aan de kust van Suffolk, the estuary lands. Een prachtige plek om hier te bezoeken is het Deben Peninsula. Dit schiereiland hoort bij een gebied dat officieel is uitgeroepen tot een Area of Outstanding Natural Beauty en over die kwalificatie is geen twijfel mogelijk: je komt ogen tekort.

 

The Buttley Priory

The Buttley Priory

Als je op het mooie Debin Puninsula wilt overnachten dan zit je goed bij The Buttley Priory. Het verblijf is gelegen in een betoverende omgeving en perfect voor een staycation. Het verblijf komt uit de 13e eeuw en is een voormalig poortgebouw van een Augustijner klooster. Binnen is het lekker old fashioned ingericht met kunstwerken, spiegels, kasten, hemelbedden en gordijnen. Van buiten is het net alsof je een kunstwerk in het echt ziet: een mooi oud gebouw met een gigantische tuin. Een ware oase om te ontspannen in het gezelschap van je favoriete mensen. Het huis biedt ook leuke activiteiten zoals yoga-retraites, kunst en muziek cursussen, poëzie of songwriting lessen en evenementen aan.

The Buttley Priory

 

 

 

 

Bekende series/films east coast

Bekende series/films east coast

Hier een lijstje met series en films om lekker alvast te bingen vanaf je bank die zich aan deze kust afspelen. Komt ie!

 • Harry Potter- serie  (in ieder geval Harry Potter en de steen der Wijze, Harry Potter en de Geheime kamer
 • James Bond ‘The Living Daylights’
 • Agatha Christie
 • Little Britain
 • Broadchurch

The south coast

The south coast

Ook actrices als Kate Winslet en Saoirse Ronan zijn bekend met de Engelse kust. In 2021 komt de film Ammonite uit waarin Winslet de hard werkende paleontoloog Mary Anning speelt en Ronan haar onwelkome gast. Het verhaal is gefilmd in Lyme Regis in Dorset, aan de Engelse South Coast. Dit stijlvolle en charmante plaatsje tussen Exeter en Bournemouth staat bekend als vindplaats van fossielen uit de Jura periode en staat ook wel bekend als de  Jurassic Coast. Tegenwoordig staat het ook bekend als paradijs voor shoppers en foodies, met de leukste winkels, fijnste cottages een hele hoop restaurants, kastelen en schilderachtige kustpaadjes.

Dorset - The Pig on the beach

Dorset - The Pig on the beach

Dit verblijf heeft de allures van een queen in her castle. Hoog boven de krijtrotsen met een spectaculair uitzicht op de Old Harry Rocks ligt het zacht gele hotel: The Pig on the beach. De kitchen garden is de plek waar de magic happens! Alles wordt aangestuurd door de moestuinmannen, voeder en de chef die het eten vinden en verbouwen. De menu’s worden bepaald op basis van de producten die in de moestuin worden verbouwd of wat er aan de deur wordt afgeleverd door de lokale leveranciers. En zo is hun speciale 25 mijl menu geboren om de lokale leveranciers te steunen. De menu’s veranderen continu, afhankelijk van wat de vervoerder levert en welke producten het moestuinteam kan gebruiken. De kamers zijn charmant en een tikkie met luxe ingericht. Sommige kamers hebben een geweldig uitzicht op de tuin en anderen op het platteland. Uniek op hun eigen manier en met bedden die zo comfortabel zijn dat je nooit meer weg wilt!

The Pig on the beach

Bekende series/ films east coast

Bekende series/ films east coast

Je kunt niet genoeg lijstjes hebben toch om te bingen vanaf je bank? Dus hierbij nog een leuke reeks!

 • The eagle has landed
 • Flying Circus
 • On Chesil Beach
 • Shakespeare in Love
 • Bridgerton
 • Yellow – Coldplay (jaa, dit is geen film maar de locatie is gebruikt in de videoclip)