Dubai: where to dine? Dit zijn de leukste en lekkerste adressen

Dubai: where to dine? Dit zijn de leukste en lekkerste adressen

Dubai, you either love it or... Vanaf nu alleen nog maar Love-it. Want naast het vooroordeel nep-, nepper-, nepst is het écht de moeite waard om een bezoekje te brengen. Sabrina bewijst en flikt het want we zijn óp de stad, daar in het verre Oosten. Retourtje Verenigde Arabische Emiraten? Noteer je alvast mee?

Ons eigenste Bartje Sabrina rapporteert live vanuit het heerlijke Dubai over de mooiste plekjes daarginds. Ditmaal verborgen parels waar het heerlijk eten en vertoeven is. Is dat niet precies waar we nu over willen dagdromen?

Comptoir 102

Comptoir 102

Shop and eat in de concept store van Emma Sawko (mais oui, inderdaad die van healthy restaurant & juice bar Wild & the Moon, Parijs). Comptoir 102 is een chique mix van Franse en Arabische vibes, met alleen maar healthy en vegan eten op de kaart dat je eet in de heerlijke binnentuin. Als voorafje, tussengerecht of na, shop je er gelijk wat Isabel Marant, Aesop, Madam Stoltz en meer. En dat alles in die nonchalante Parijse stijl die we van Sawko gewend zijn, we like!

Comptoir 102

 

Maison de la Plage

Maison de la Plage

Dit moet wel een van de meest ‘exciting‘, zoals we dat in keurig Havermelkelite-Nederlands zeggen openingen van Dubai zijn: Maison de la Plage Dubai. Aan het strand, vandaar dat ‘de la Plage’ natuurlijk, en een inrichting zoals we het thuis ook graag zouden zien, vandaar dat ‘Maison’ waarschijnlijk. Hoe dan ook: het huis aan het strand is de jongste telg van de horeca-groep die aangestuurd wordt door Chef-kok Izu Ani, de man achter GAIA, La Maison Ani en Carine (schrijf je mee?). Een typische strandbestemming is het, met comfortabele ligbedden, een zwembad en een cool strandtentrestaurant natuurlijk. Ziet er bekend uit? Kan, ons deed Maison de la Plage ook sterk denken aan Gigi, het bekende (knetterdure) adres in Ramatuelle (St Tropez). En daar is het vast en zeker ook op geinspireerd. Vinden we prima hoor. De ruimte mag best lijken op de zonovergoten oevers van de Côte d’Azur, inclusief de bekende markt van St Tropez. Op die markt (in het restaurant dus), kun je zelf je maaltijd samenstellen die de chefs dan gaan bereiden, uiteraard met een aantal restricties, maar het idee is leuk. Er is ambachtelijk brood, fruits de mer en verse pasta’s, a.k.a. een eerbetoon aan de Middellandse Zee en haar smaken. Wij tekenen voor de salade Niçoise, de slakken met boter en ansjovis en de kreeftlinguine.

Brunch & Cake

Brunch & Cake

Yup, the place voor de insta-babes, very instagrammable but… oh what the heck, let’s do it. De locatie is top met uitzicht op het bizarre vijfsterren hotel Atlantis. Brunch & Cake is van origine een Spaans concept en vind je ook in Barcelona. Het interieur is supercute en de taartjes (en daarmee de gehele menukaart) om van te smullen. Tip van een ervaringsdeskundige: bestel gewoon die caloriebom van een Rainbow cake voor je Insta post, kan jou het schelen. Enne ook niet onbelangrijk: het personeel krijgt van ons een tien for hospitality!

Brunch & Cake

 

Salt

Salt

Zin in een frietje en burger, maar dan net wel even leuker dan bij de gele M? Aan het strand, bij Kite beach, zit Salt. Salt begon ooit als een foodtruck in een classic streamliner, maar dit is eigenlijk nog beter. Na een dagje strand (want daarvoor ben je óók in Dubai) rol je zo het terras op om nog even te hangen bij Salt met zicht op de warme, oranje, sunset. En Salt zelf ziet er ook nog eens heel fijn uit. Top tippie!

Find Salt

(Pagina gaat verder onder de afbeelding)

Al Fanar

Al Fanar

Hét visrestaurant bij de Al Barsha Pond Park. Groot terras buiten en ideaal met kids; speeltuintje, grasveldje, groen, bomen. You name it, they -grote kans- have it.

Ook een leuke locatie voor een local style ontbijtje of voor een afsluiter aan het einde van de dag met een lekker visgerecht. Bij de Pond kun je trouwens van die schattige zwanenbootjes huren en er is regelmatig een fleamarket.

Alfanar Restaurant

 

The Farm

The Farm

Meer landinwaarts, ligt een groene oase en een echte verrassing. In the middle of nowhere verschijnt er opeens een wand van groen en palmbomen. Daarachter verscholen ligt de plek Al Barari en het restaurant The Farm.

Wat kun je verwachten: een mix van locals, binnen en buiten eten in de meest lush garden ever (voor Dubaise begrippen). Er is zelfs een watervalletje.

De kaart is internationaal georiënteerd en wordt smakelijk vertaald op je bord. Echt een plek om even van de hitte van de stad te ontsnappen en terecht te komen in Bali vibes om te relaxen.

The Farm

Fen (Sharjah)

Fen (Sharjah)

De Art foundation van Sharjah en een museum gecombineerd met een fijne foodie hotspot in Sharjah (half uurtje ten Noorden van Dubai), maakt van Fen een niet te missen locatie when in Dubai.

Het Fen cafe en restaurant liggen verscholen in een traditioneel Arabische omgeving. Bezoek eerst het museum en eet daarna in de binnentuin met een soort van Marrakech Riad sfeer (maar dan cleaner, strakker en moderner).

De kaart is absoluut top en aan elk bord wordt veel aandacht besteed. Ook nog eens super betaalbaar en uniek!

Fen Restaurant

Soulgreen

Soulgreen

De skyline van Downtown Dubai eens zien vanaf de andere kant? En de Burj Khalifa (hoogste gebouw van Dubai) zien shinen tijdens het golden hour? Ga dan naar Soulgreen, gelegen aan de Dubai Creek. Sundowners op een groot terras, zicht op een jachthaven, cocktails, wijntjes, happy hour en de mooiste sunsets. De kaart is gezond en plant-based en dat is dan weer weer fijn als compensatie voor de drankjes.

Soulgreen