Nederland, Hoorn23 maart 2020, door Michel + Renske

Het beste van Hoorn

Nederland, Hoorn, 23 maart 2020, door Michel + Renske

Het beste van Hoorn

Yes daar gaan we. Want Hoorn is best leuk, weet je dat? Noord-Holland op z’n best durven we wel te zeggen. Dit zijn de favorieten die je niet mag overslaan: het beste van Hoorn.

De bakker van Hoorn

De bakker van Hoorn

Echt verliefd op dit leuke tentje. Achterin de zaak worden hier de lekkerste baksels in elkaar gedraaid. Achter de schermen is de knappe eigenaresse Jantien ook met allerlei leuks bezig, zoals workshops brood bakken. Wij gingen uiteraard voor de amandelcroissant, dus echt objectief in wat je moet nemen zijn we niet. Maar genoeg keus voor iedereen dus ga vooral langs, daar bij De bakker van Hoorn.

De bakker van Hoorn

De koffie van Hoorn

De koffie van Hoorn

Naast De Bakker van zit – wij vinden ‘m leuk – De koffie van Hoorn. Een knap zaakje met even knappe én sympathieke jongens die de boel runnen. Er is voorin een lekkere zithoek en achterin de zaak bij de roastery zijn tafeltjes. Jazeker, een complete branderij waar ze hun eigen koffie maken. Extra leuk vinden wij altijd.

De koffie van Hoorn

Wijngaard Saalhof

Wijngaard Saalhof

Call us crazy maar wisten wij veel dat er een Nederlandse wijngaard te vinden is in Noord-Holland. We dachten dat je daarvoor naar Frankrijk moest, of met wat geluk naar Maastricht. Maar nee, in Wognum zit Wijngaard Saalhof en dat is toch een fijne stek. En extra lekker nieuws: de wijn bij Saalhof is ronduit zalig te noemen.

Rond 1900 ging het boerenbedrijf om naar fruitkwekerij en werden de druiven de belangrijkste bron van inkomsten. Via een ingenieus verwarmingssysteem werden de kassen om beurten verwarmd en zo kon de druif groeien. Anno 2020 zijn er rondleidingen en proeverijen en maak je een afspraak via Instagram of per mail. Wijntip van ons: de Souvigniers Gris. Doet beetje denken aan een Pinot Gris.

Wijngaard Saalhof

Het Koffielokaal

Het Koffielokaal

Krap een jaartje open en een aanwinst voor Hoorn, Het Koffielokaal. Het knusse hippe zaakje zit op een hoek en we got this thing met hoekpandjes. Bij Het Koffielokaal staat Jesse aan het roer en hij maakt daarbij de lekkerste hapjes en drankjes. De specialty koffie die je hier drinkt, wordt overgevlogen uit Utrecht, waar branderij Keen zit. Hier check je in voor de perfecte espresso en de zelfgebakken appeltaart.

Het Koffielokaal

Bikkel & Boet

Bikkel & Boet

We noemden deze kanjer al eerder in de leukste kinderwinkels van Nederland maar hij verdient ook een plekje in het beste van Hoorn. Want dit is het, de beste, leukste, knapste kinderwinkel van Hoorn. Bij Bikkel & Boet vind je niet alleen de allerknapste kleren voor de kids maar ook het mooiste (houten) speelgoed. Je wordt verliefd en wilt de winkel niet meer uit. Wil je vanaf de bank shoppen, doe dat dan via een DM of hou de stories op Instagram in de gaten.

Bikkel & Boet