Nederland, Hoorn8 mei 2022, door Michel + Renske

De parel van deze zomer: Oase in Schellinkhout

Nederland, Hoorn, 8 mei 2022, door Michel + Renske

De parel van deze zomer: Oase in Schellinkhout

Op zoek naar een plek waar de kids hun gang kunnen gaan, maar jij lekker zit? Zoek niet langer: Oase, onder de rook van Hoorn, is je antwoord. Oase is vers van de pers, want sinds half april geopend. De mannen van Oase hebben de oude Midget overgenomen, een midgetgolf baan achter de dijk bij Schellinkhout. Schellinkhout is overigens een knus oud-Hollands dorpje achter het Markermeer. Ook zeker leuk om even doorheen te lopen bij een bezoek.

Op naar Schellinkhout

Op naar Schellinkhout

Schellink wat? Hout! Een paar minuten rijden vanaf Hoorn (tip, want leuk!) vind je dit knusse dorpje. Inwoneraantal? Onder de 1.000. Het dorp scoort vooral hoog in z’n knusse huisjes-gehalte. Schellinkhout heeft ook een strandje en ligt prachtig aan het altijd mooie Markermeer. Er kan worden gevaren, gesurft en gekite. In de zomer dus de perfecte stek om te vertoeven.

 

Oase

Oase

Het heerlijke plekje bevindt zich achter de “dijk” en is daarmee prima aan te rijden. Parkeren kan voor een klein rijtje auto’s, dus mocht je met topdrukte gaan, dan kan dit eventueel vol staan. Bij Oase is er met zorg en aandacht aan de (aller)kleinsten gedacht. Zo is er vermaak van jong tot oud. Denk aan een jeu de boules baan, glijbaan, speelhuisje, klimrek, ga zo maar door. Daarnaast hebben we vernomen dat er nog wordt gewerkt aan een midgetgolfbaan.. more to come dus.

Los van het vermaak voor ieder, valt er ook genoeg te eten en drinken. De snacklijst is even lang als het lijstje hoofdgerechten – je begrijpt: plek naar ons hart.

Van lunch tot diner

Van lunch tot diner

Zoals gezegd: de snacks – die moet je hebben. Loaded frites met parmezaan (jam) goed portie brood met zelfgemaakte hummus, l’oeufs mayonaise.. smaakt naar meer.

Over de dinerkaart komen we nog een keer bij je terug- die was vanwege een besloten verjaardag niet beschikbaar, maar het klonk als heel veel goeds: zeebaars, pulpo of gewoon een lekkere ordinaire kipsaté.

Ook aan de kids wordt gedacht met een speciaal menu. Voor iedereen feest dus, bij Oase.

Voorlopig zijn de openingstijden nog wat beperkt, dat wil zeggen: all out in het weekend, maar doordeweeks wat minder. Check dus even de instagram/site voor je en route gaat.