5 augustus 2020, door Michel + Renske

Familie Buitenhuys strikes again en wel in Schaijk

5 augustus 2020, door Michel + Renske

Familie Buitenhuys strikes again en wel in Schaijk

Dit nieuws verdient luid tromgeroffel, jawel.. Het immens populaire (en daardoor ook snel volgeboekte) plekje van Familie Buitenhuys breidt uit en wel in het door ons al zo vaak bejubelde Brabant. In het dorpje Schaijk heeft eigenaresse Marielle opnieuw een droom van een huisje geopend en wie snel is, prikt alvast een weekend om naar uit te kijken.

Familie Buitenhuys Schaijk

Familie Buitenhuys Schaijk

Familie Buitenhuys ken je van de drie heerlijke huisjes in Venhuizen, in de omgeving van Hoorn aan het Markermeer. Niks dan lof over die plek, dus de verwachtingen waren hooggespannen toen we hoorden dat er een stekkie bij kwam in het gezellige zuiden. Net even anders en laat nieuwsgierig our middle name zijn.

Het huis bevindt zich op vakantiepark de Heidebloem; ideaal als je met kids komt want op het park genoeg vermaak. Zo is er een zwembad, grote speeltuin en enorm veel voorzieningen waar je blij van wordt als je met klein grut reist (fietsen huren, animatie, activiteiten, the whole shebang). Vanaf de ingang wandel je binnen drie minuten naar de plek van Marielle en daar tref je alles, maar dan ook alles, wat je niet op een standaard vakantiepark verwacht; een knus, authentiek en origineel ingericht huis. We wilden eerst huisJE zeggen, maar dat doet deze prachtplek geen eer aan want er is echt ruimte te over.

It’s the inside that (also) counts en dat zit in het geval van Familie Buitenhuys helemaal goed. Er is een heerlijk grote badkamer waar we jaloers van worden (knappe houten kastjes met een mooie ronde wasbak) en een lekkere groene hoek vol planten. En mogen even de handjes op elkaar voor het feit dat de keuken al alle benodigdheden bezit? Niks irritanter dan aankomen in een huisje en geen kurkentrekker, olijfolie of peper en zout aantreffen (noem ons verwend maar hé het zit ‘m in de kleine dingen). Geen oven maar die mis je niet want buiten staat een joekel van een barbecue-slash-buitenoven. En op vakantie leven we – jawel – buiten natuurlijk.

In de woonkamer heeft Marielle eigenhandig (wat kan die vrouw niet?) een mooie bankconstructie gebouwd met allerlei spannende laatjes. In die laatjes zit speelgoed verstopt; een feest voor de kids die arriveren! Het kleine spul slaapt in het stapelbed op de kinderkamer, waar ze overdag ook heerlijk kunnen rommelen. Er kan gemakkelijk een babybedje worden bijgeschoven, mocht je met meer dan twee kleintjes inchecken. Zelf slaap je aan de tuinkant, waar je wakker wordt met een instant vakantiegevoel. Gordijnen open, uitzicht op het weiland. Wat wil een mens nog meer?

De tuin is enorm en heeft verschillende fijne hoekjes om lekker te hangen. Een gedeelte om te eten, heerlijke plekjes om te zonnen en een trampoline waar de kinderen hun energie op kwijt kunnen. Achter het huis loop je zo de maïsvelden in. Sowieso is de omgeving verrassend leuk; op 30 minuten lopen zit de boshut van Camping Hartje Groen en een gezellig wandelpaadje voor kinderen. Met de auto scheur je binnen een half uur naar Den Bosch of, als je de andere kant pakt, naar Nijmegen. Wij zijn – wederom – fan.

Familie Buitenhuys Schaijk