Marokko, Marrakesh4 april 2024, door Julia Leijzer

Slapen bij een Marokkaanse farm: Aghmat Lodge in Marrakesh

Marokko, Marrakesh, 4 april 2024, door Julia Leijzer

Slapen bij een Marokkaanse farm: Aghmat Lodge in Marrakesh

Top plek voor wie van dieren houdt, maar ook wilt genieten van een welverdiende vakantie aan het zwembad. Ongeveer een half uur buiten Marrakesh vind je Aghmat Lodge. Een villa-farm met zwembad, paarden, ruime kamers, een Marokkaanse keuken en een papegaai genaamd Rico Verhoeven. Na een paar dagen in de bruisende stad is dit de perfecte uitvalsbasis om even écht te rechargen en heerlijk te overnachten. Welkom in het Marokkaanse binnenland.

 

Hier rol je vanuit je bed zo het zwembad in, maak je een ochtendwandeling langs de paarden en ontbijt je in de binnentuin. Rust, knuffelen met de kittens en een kopje koffie tussen de bloemen, Aghmat Lodge heeft het allemaal. Wij werden verliefd, en niet alleen op de dieren.

Aghmat Lodge

Aghmat Lodge

Een heerlijke uitstek met alles in één. De chauffeur haalt je op waar jij maar wilt en rijdt je dwars door het binnenland heen naar een wat afgelegen dorp, met een stuk meer natuur dan de stad Marrakesh. Aghmat Lodge is een groot landhuis met een moderne uitstraling, omringd door sinaasappelbomen, bloemrijke planten en een binnenlandse rust. Iedere dag de zonsondergang kijken vanuit de tuin, ontbijten voor je kamer en ultiem relaxen. Dit. Wil. Je.

Een warm welkom bij Aghmat

Een warm welkom bij Aghmat

Bij aankomst word je verwelkomd door het lieve Marokkaanse personeel, ze geven je vol trots een rondleiding langs de spa, de luxe bedden, langs het zwembad en persoonlijk hoogtepunt: de dieren. Het fijne aan deze plek is dat de katten, paarden, schapen, kippen en vogels er super gezond uitzien en goed worden verzorgd. Dit is in contrast met de kamelen, ezels en zwerfkatten die er in overvloed zijn in de drukke stad. De kamers zijn picobello schoon en de tuin wordt keurig onderhouden door de tuinman. Oh en dan hebben we het nog niet gehad over de overheerlijke Marokkaanse welkomstkoekjes en thee. Genieten!

Zwemmen, quad rijden en op tournee

Zwemmen, quad rijden en op tournee

Ook voor de actievelingen onder ons die er graag op uitgaan wordt er door the staff van Aghmat Lodge genoeg georganiseerd, vervelen ho maar! Onder de overkapping staan een aantal quads op je te wachten, hiermee tour je zo over de zandpaden door het binnenland. Ook de excursies naar het Atlasgebergte zijn een dikke aanrader. Bij terugkomst duik je zo het zwembad in terwijl er een verse couscous voor je wordt bereid. Wij willen nooit meer weg hier.

 

Bekijk en/of boek Aghmat Lodge