Nederland, Rotterdam13 november 2017, door Maartje

FG Okonomiyaki Bar Rotterdam

Nederland, Rotterdam, 13 november 2017, door Maartje

FG Okonomiyaki Bar Rotterdam

Wat het fijnste en vooral meest sympathieke is wat sterrenchefs kunnen doen? Laagdrempelige food concepten bedenken en uitvoeren waar wij, plebs met heus geen budget voor een wekelijks sterrenmaal, ook aan kunnen schuiven. Dank dank dank dus Francois Geurds, eigenaar van tweesterrenrestaurant FG Restaurant in Rotterdam. De chef opent namelijk dinsdag 14 november zijn vierde restaurant in Roffa: een, jawel, Japans pannenkoekenrestaurant, de FG Okonomiyaki Bar Rotterdam. Holla!

Let wel: Japanse pannenkoeken, en die zijn, anders dan de Hollandse pannenkoek niet gebaseerd op melk, maar op zeewierbouillon. Okonomiyaki noemen ze ze in Japans (vandaar die naam) en Okonomiyaki's zijn zowel lekker, snel, voordelig als hartstikke gezond en voedzaam.

Barts Boekje - OkonomiyakiDe FG Okonomiyaki Bar zit in de Japanse winkel Denoism, als een bar / shop is=n shop zeg maar. En die zit weer in de immer leuke hofbogen waar sinds de zomer van 2016 ook tweesterrenrestaurant FG Restaurant zit, pal naast het laagdrempelige FG Food Lab. dan tel je nu dus 3 FG's in Rotterdam. Klopt: de vierde is FG Bistro die weer zit in het voormalige pand van FG restaurant (Lloydstraat 204)

FG Okonomiyaki Bar, Katshoek 19 in Rotterdam (Hofbogen).